Faizsiz Evlilik Kredisinde yeni detaylar: Ne zaman başlayacak, şartlar neler?

29 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile birlikte, Faizsiz Evlilik Kredisi uygulaması hayata geçirildi ve Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. 150 Bin TL tutarında olan ve 0 faizli 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulan kredinin ayrıntıları merak ediliyor.

Güncelleme:

Aile ve Gençlik Fonu'nun Resmi Gazete'de onaylanmasıyla birlikte milyonlarca vatandaş 0 faizli evlilik kredisi başvurusunun ne zaman yapılacağını ve başvuru şartlarını merak ediyor. 150 Bin TL'lik 2 yıl geri ödemesiz 0 faizli kredi ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçirilecek. Peki diğer bölgelerde ne zaman kredi uygulaması başlayacak? İşte tüm ayrınlar...

Faizsiz evlilik kredi uygulaması başlatıldı mı?

Mahinur Özdemir Göktaş, "Meclise yönlendirdiğimiz bu konunun kararı Meclis’te verilecek. Tüm çalışmalarımızı başarıyla tamamladık ve yeni yıl öncesinde hayata geçmesini bekliyoruz. Bu proje deprem bölgesinde bir pilot uygulama olarak başlatılıyor ve ilerleyen süreçte genişletilecek." açıklamasını yaptı.

Evlilik kredisi ne zaman verilecek?

Evlilik kredisi başvuru tarihi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak fon hazırlığı sonrasında belirlenecek. Yasal düzenleme sonrasında faizsiz evlilik kredisi başvurularının Aralık ya da Ocak ayında başlaması beklenmektedir. Fon hazırlığının yılbaşına kadar tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca evlilik kredisi ile ilgili yasal düzenleme, yeni torba yasa ile birlikte hayata geçebilir.

Faizsiz evlilik kredisi şartları nelerdir?

Faizsiz Evlilik Kredisi 18-27 yaş arasındaki kişiler için geçerli olacak. Gelir kriteri ve adli sicil kaydı da önemli şartlardan biri olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, kredi uygulaması Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'nın öncelikli iller olarak seçildiğini duyurdu ve depremden etkilenen diğer bölgelerin de dahil edilebileceğini vurguladı.

150 bin liralık kredi enflasyon oranında güncellenebilir mi?

Usta, 150 bin liralık faizsiz evlilik kredi enflasyonunun güncellenme durumuyla ilgili şunları aktardı: “150 bin liralık kredi tutarı enflasyon oranında güncellenebilir. Bu güncellemeler, Fon'un yönetim kurulu tarafından belirlenecek ve içsel düzenlemelere tabi olacaktır. Ayrıca Fon'a nakdi bağışlar da kabul edilebilecek.”

Yorumlar
Kalan Karakter 800