Ev sahibine ödediğiniz depozitoyu nasıl geri alabilirsiniz?

Kiracı ve ev sahibi polemiği giderek büyüyor. Buna bağlı olarak pek çok farklı sorunda yeniden ortaya çıkmaya başladı.

Güncelleme:

Kiracı ve ev sahibi polemiği giderek büyüyor. Buna bağlı olarak pek çok farklı sorunda yeniden ortaya çıkmaya başladı. Özellikle ev sahiplerine ödenen depozitoyu geri almak isteyen vatandaşların sayısı bir hayli artıyor. Ancak ev sahipleri de bu depozitoyu vermiyorlar. Peki, bu durum nasıl çözümlenecek? İşte yanıtı...

Öyle bir noktaya ulaştı ki kiracı da ev sahibi de hallerinden memnun değil. Kimi zaman kiracıdan geriye kalan harabe bir ev kimi zamansa ev sahibinin kira arttırmak için türlü oyunları derken her iki tarafta zaman zaman mağdur oluyor. Özellikle ortada birde depozito varsa işler daha bir karışıyor. Normalde kiracının evi terk etmesi ile birlikte evin düzenli olduğu durumda verilmesi gereken depozitoyu vermeyen pek çok ev sahibi bulunuyor. Hatta bazı durumlarda ev sahibi sırf depozitoyu vermemek için evde hasar olduğunu dahi söylüyorlar. Peki, bu durumda ne yapmalı?

Depozito geri alınabilir mi?

Depozito miktarının ne kadar olacağı kanunumuzda düzenlenmiştir. Buna göre depozito, en fazla üç aylık kira bedeli kadar olabilecektir. Bunun üzerinde bir bedel kiracıdan depozito olarak istenemez.

Ne var ki az önce bahsettiğimiz gibi kanunun açık hükmü uygulanmıyor. Depozitonun elden verildiği durumlarda ise kiracı taşınmazı hasarlı bir şekilde bırakmışsa, kiraya verenin kira sözleşmesi nedeniyle bir zararı doğmuşsa bu hallerde kiraya veren güvence bedelini iade etmekten imtina edebiliyor.

Etiketler ev sahibi kiracı
Yorumlar
Kalan Karakter 800