Ev kiraları tepetaklak düşüyor! Devir tersine dönüyor!

Uzun zamandır milyonlarca kişinin tek problemi haline gelen ev kiraları nihayet düşmeye başladı. Buna göre rüzgar artık tersine dönüyor ve kiralar düşüyor.

Güncelleme:

Uzun zamandır milyonlarca kişinin tek problemi haline gelen ev kiraları nihayet düşmeye başladı. Buna göre rüzgar artık tersine dönüyor ve kiralar düşüyor. Özellikle son 2 yılda dikkat çeken detaylar ile birlikte düşen konut fiyatları sonunda kiralara da yansıdı. Özellikle satılamayan dairelerin fiyatlarının yavaş yavaş düşmesinden sonra kira fiyatlarının da düşmeye başladığı görülüyor.

Kiracı ile mülk sahibi arasında yaşanan tartışmalar son 2 yılda bir hayli arttı. Düşük kiradan devam etmek isteyen kiracı ile yüksek kira almak isteyen mülk sahibi arasındaki davalarda benzeri görülmemiş bir artış yaşanıyor. Bunun gibi sorunların önüne geçecek olan gelişme ise kira fiyatlarının düşmesi olacak. İşte bu noktada düşen kira fiyatları ile birlikte evlerin daha çok ilgi gördüğü de gelen haberler arasında.

Kira fiyatları düşmeye başladı

Vatandaşın ev kiralarını ödeyememe durumu ile karşı karşıya geldiği şu günlerde daire satışı yapamayan mülk sahibi çözümü dairesini kiraya vermekte buldu. Bu noktada ise kiralık daire satışlarının artması kiraların düşmesi anlamına gelmeye başladı. Özellikle konut satışlarının Ocak ve Şubat aylarında daha da düşecek olması bu konuya olan ilgiyi bir hayli artırıyor. Kiraların daha da düşmesi ise muhtemel bir etki olacak.

Etiketler Enflasyon Kira
Yorumlar
Kalan Karakter 800