ETH ETF’ler onay için bekliyor!

Kripto paralarda ETF onay süreci heyecanı devam ederken, Bitcoin Spot ETF onayının ardından şimdi gözler Ethereum ETF’de. Mayıs ayında bir onay gelmesi beklenmese de bu süreç yeni bir hikaye oluşturacak mı? Sorusu ise merak konusu oldu.

Güncelleme:

Ret ya da onay tarihi açıklandı!

Bitcoin Spot ETF onayı sonrasında tüm dikkatler Ethereum ETF onayına çevrildi. Ethereum ETF’nin onaylanmasıyla beraber kripto para piyasasında yeni bir hikayenin başlayıp başlamayacağını merak konusu olurken, Mayıs ayına girilmesi ile birlikte ETH ETF onayı için geri sayım başladı. ETH ETF onayı ile ilgili uzmanlardan gelen görüşlere göre, ret ya da onay tarihi şu şekilde olabilir;

Bitcoin Spot ETF başvurusunun 10 Ocak’ta onaylanması ile birlikte piyasaya canlanmıştı. İlgili onayın ardından ise tüm dikkatler altcoin Ethereum’a cevrildi. Bu aşamada Bitcoin 60 bin doların altına gerilemiş olsa da, ETH için tek hikaye Bitcoin grafiğindeki hareketler olmadığını dile getiren uzmanlar, kritik güne de geri sayım başladığına dikkat çektiler.

Uzmanlardan gelen açıklamalara göre, İlk olarak Van Eck başvurusu 23 Mayıs’ta ret ya da onay ile sonuçlanacağı yönünde tahmin gelirken, Uzmanlar çoğunlukla Mayıs ayında Ethereum’un spot ETF’lerine dair onay beklemese de bu kritik olay bu hikayede önemli bir kilometre taşı olacağı yönünde değerlendirmeler geldi.

Çelik, ETF başvurularıyla ilgili açıklama yaptı!

Ortada çok büyük bir Pazar olduğuna dikkat çeken Kripto Para Uzmanı Helin Çelik, ETF başvuruları ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Borsa yatırım fonlarında sadece Bitcoin olmadığına dikkat çeken uzman isim, diğer finansal enstrümanlara dikkat çekti.

Çelik, “Yatırımcı bu alanda portföyünü çeşitlendirek sıralar ve karar verir. Bitcoin ise artık bu listeye girmiş durumda. ”BTC’nin ardından sırada hangi coin var?” denilirse eğer, hacim açısından en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum’a gözümüz çevrilmiş durumda. Ethereum’un performansı ve aynı zamanda da ağ yapısı kapsamında tabanında barındırıp piyasaya kazandırdığı yenilikler çok daha üst düzeyde. Bu durum da dünya genelinde yaygın bir şekilde hem kilitleniyor hem trade ediliyor” dedi.

Çelik Ethereum grafik yorumlarında, fiyatların ETF onayı ile 3-4 katına çıkabilme ihtimaline değinerek, bu durumun zaman içerisinde olacağının altını çizdi. Bitcoin’den sonra geleneksel yatırımcının Ethereum ile buluşması ve bu yöne eğiliminin artması zaman alacağını belirtti.

Ethereum yapacağını yaptı diyen uzman isim, Ethereum’un birçok düşüşte güçlü kaldığına dikkat çekerek, “en büyük rüzgarı spot ETH ETF onaylanma potansiyeli ve SEC kötü bir süreç yönetti. BTC ETF onayı gelecekti zaten” diyen uzman isim burada oluşabilecek her türlü zarar bulaşmamak için aslında yatırımı Ethereum’a yöneldi. Bunun nedeni ise Bitcoin’in ardından Ethereum’un spot ETF sürecine girmesi olduğunu ve  BTC ETF’I aslında Ethereum’a yaramış olduğunu belirterek, performans olarak ETH’nin bir tık daha iyi durumda olduğuna dikkat çekerek, en azından ETH için bir beklenti olduğunu. Aynı beklentiye Bitcoin için Fed faiz indirim süreci gündeme gelince girileceğini açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800