Et ve süt ürünlerine zam yolda! Yem sorunu pahalıya patlayacak!

Hayvancılıkta uzun süredir yem problemi dikkat çekiyor. Yem sorunu aşılamazsa eğer o zaman et ve süt ürünlerine zam yapılması gündeme gelecek.

Güncelleme:

Hayvancılıkta uzun süredir yem problemi dikkat çekiyor. Yem sorunu aşılamazsa eğer o zaman et ve süt ürünlerine zam yapılması gündeme gelecek. Konu hakkında açıklamalar yapan Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kaba ve kesif yemle ilgili bir takım önerilerde bulunmayı da ihmal etmedi.

Şuan için hayvancılıkla uğraşan pek çok kişinin en büyük sorunlarından bir tanesi kaba yem. Özellikle küçükbaş hayvancılık yapanlar için kaba yem gider kalemlerinin %60 - %70 gibi bir kısmını oluşturuyor. O nedenle yem giderleri aslında bir nevi hayvancılık giderleri ile eşit düzeyde seyrediyor. Bunun için önerilerde bulunan Çelik, eğer yakında önlem alınmazsa et ve süt ürünlerine zam yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Et ve süt ürünlerine zam geliyor

Türkiye’de 17 milyon küçükbaş olmak üzere toplamda 82 milyon hayvan var. Buna bağlı olarak kaba yem ihtiyacı 90 milyon ton. Ancak Türkiye olarak üretim yapılan miktar 30 – 35 milyon ton olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumda ciddi bir açığın habercisidir. Üretici yeme ulaşabilmek için zam yapma gereksinimi duymaktadır.

Etiketler Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800