Enflasyonda fakir fakirleşirken zengin nasıl zenginleşiyor?

Enflasyonda fakir ile zengin arasındaki fark giderek açılıyor. Ancak fakir daha fazla fakirleşirken zenginlerin de fakirleşmesi gerekmiyor mu?

Güncelleme:

Enflasyonda fakir ile zengin arasındaki fark giderek açılıyor. Ancak fakir daha fazla fakirleşirken zenginlerin de fakirleşmesi gerekmiyor mu? Sonuçta enflasyon herkes için enflasyon değil mi? İşin gerçeği değil! Çünkü enflasyonda bir takım tam fakirleşirken bir takım ise oldukça zenginleşiyor. Peki, bunun nedeni nedir?

Enflasyon sonucunda fakir insanların alım gücü giderek düşüyor. Buna nazaran alım gücü düşen fakir insanlar daha da fakirleşirken zenginlerin alım gücü artıyor. Bu enflasyonda mı yoksa fakir ile zengin seçiyor? Bunun nedeni nedir?

Asgari ücretin artması bir çözüm mü?

Bazı insanlar asgari ücretin artmasını isterken bazı insanlar ise artmasını istemez. Çünkü asgari ücret ile birlikte her şeye zam gelir ve daha fazla zamlanır. Bu durumda fakir insanların alım gücü de daha çok düşer. Bu normal bir durum olduğu için aslında bunun üzerine durmuyoruz. Peki, zengin insanlar nasıl daha fazla zenginleşiyor? Yoksa para parayı çeker kuralı doğru mu? Zengin insanlar bu tür enflasyon durumlarını çok iyi bir yatırım aracı olarak görür ve bunun sonucunda yatırımlarını artırır. İşte bunun sonucunda da yatırımlar giderek artar ve gelen parada artar. Bu onların daha fazla zenginleşmesini sağlar. Yani bir nevi fakirdeki para zengine gider!

Etiketler Zengin Enflasyon
Yorumlar
Kalan Karakter 800