Enflasyonda düşüş için tarihler verilmeye başlandı! Enflasyon artık tarih olacak!

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda yaşanacak olan düşüş için açıklamalar yaptı.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda yaşanacak olan düşüş için açıklamalar yaptı. Buna göre enflasyonda belirgin olarak yaşanacak olan düşüşün 2024 yılının ortalarından sonra görülmeye başlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Yılmaz tarafından yapılan açıklamada ise dikkat çeken en önemli unsur enflasyonla ilgili söylenenler oldu. Buna göre Cevdet Yılmaz, özellikle enflasyonun düşme eğiliminde olduğunu ve işsizlik oranının da tek haneli seviyeleri koruduğunu söyledi.

Enflasyonda 2024’te düşüş görülecek!

Enflasyonda 2024’ün ortalarında düşüş görüleceğini söyleyen Yılmaz, işsizliğe de değindi. Türkiye’nin bir numaralı gündeminde yer alan işsizlik problemine de değinen Yılmaz, bu noktada özellikle işsizliğin %8,9 ile tek haneli seviyede kaldığını belirttiği görüldü. Ekonomi bu doğrultuda büyürken işsizliğin de küçüldüğünün altını çizdi. İşsizlik ile birlikte 2024 yılının ortalarında enflasyonunu düşeceği ve mayıs ayından sonra enflasyonun artık zirve noktalarından uzaklaşacağı görülüyor. Tüm bu süreçte Merkez Bankası tarafından yapılan faiz artışlarının önemli bir denge sağladığı da herkes tarafından görülen bir gerçek olarak dikkat çekiyor.

Etiketler Enflasyon Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800