Enflasyon rakamları bugün açıklanıyor! Memur ve emekliler dikkat! Piyasa beklentisi ne kadar?

Merakla beklenen eylül ayı enflasyon rakamları sonunda bugün açıklanıyor. Peki, piyasa beklentisi ne kadar? Yılında 9. enflasyon verisinde sayılı saatler...

Güncelleme:

Memur, asgari ücretli ve emeklilerin yakından takip ettiği enflasyon verisi nihayet bugün açıklanıyor. Ağustos ayı itibari ile  %9.09 olarak notlara düşmüştü. Peki, eylül ayı itibari ile enflasyon yüzde kaç olacak? İşte piyasanın bu konudaki beklentisi...

Eylül ayı enflasyonu ne olacak?

TÜİK, bugün enflasyon verilerini açıklayacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu verileri paylaşacak olan TÜİK ile ilgili pek çok beklenti de mevcut. Temmuz ayında 9.49 olan enflaston Ağustos ayında ise 9.09 olarak gerçekleşmişti. SGK ve Bağkur emeklileri bu 2 ay için 19.44 oranında bir zam almaya hak kazanmışlardı. Peki, Eylül ayındaki enflasyon oranı ne olacak?

Enflasyon rakamları bugün açıklanıyor! Memur ve emekliler dikkat! Piyasa beklentisi ne kadar?  resim: 0

Ekonomistlere göre TÜFE Eylül ayında %5 olacak. Eylül ayındaki enflasyon beklentisi ise en düşük %4.05, en yüksek %9.0 olarak bekleniyor. bu veriler gelirse eğer emeklilerin maaşlarına bunlarda hesaplanacak.

Emekli ve memur maaşlarının belirlenmesi noktasında ise geriye sadece 3 ay kalıyor. Ekim, Kasım ve Aralık aylarından sonra Ocak ayında yeniden bir değerleme yapılacak. Yıllık enflasyon verisi ise Ekim ayında söylendiği gibi olursa %56.37'den %61.91'e çıkacak. 

Gözler bugün açıklanacak olan TÜİK verisine çevrilmiş durumda. TÜİK bildiğiniz gibi enflasyon verilerini saat 10:00 itibari ile açıklıyor.

Etiketler Enflasyon Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800