En sıkıcı meslekler ve hobiler hangileri?

En “sıkıcı” insan gruplarını belirlemek için bir araştırma yapıldı. 500'den fazla kişinin katılımıyla en sıkı meslekler, en sıkıcı hobiler ve en heyecan verici meslekler belirlendi.

Güncelleme:

The Guardian’da yer alan habere göre, Essex Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, en sıkıcı hobiler; TV izlemek, kuş gözlemciliği ve sigara içmek olarak belirlendi. Bu tür sıkıcı insanların büyük şehirlerden uzak durdukları, küçük şehir ve kasabalarda yaşadıkları tespit edildi.

Araştırma kapsamında 5 deneyde 500'den fazla kişi incelendi. Araştırmanın sonuçları ve değerlendirmesi Personality and Social Psychology Bulletin adlı akademik dergide yayımlandı. En sıkıcıların aksine olan meslekler de listeledi. 

İŞTE EN SIKICI 5 MESLEK

1- Veri Analizi
2- Muhasebe
3- Vergi / Sigorta
4- Temizlik
5- Bankacılık

EN SIKICI 5 HOBİ

1- Uyumak
2- Televizyon izlemek
3- Hayvanları gözlemlemek
4- Sigara içmek
5- Matematik

HEYECAN VERİCİ 5 MESLEK

1- Gösteri sanatları
2- Bilim
3- Gazetecilik
4- Sağlık personeli
5- Öğretim görevlisi

BİR HOBİNİZ OLSUN

Araştırmayı yürüten Wijnand van Tilburg, Eric Igou ve Mehr Panjwani, 500’den fazla insanın katılımıyla 5 deney gerçekleştirdi. Araştırmada şu öneriye yer verildi: Hiç hobi olmaması en sıkıcı kişilik özelliklerinden biri olarak görüldü. İlginç olarak algılanmak istiyorsanız hobileriniz olsun.

 

Hayattaki en büyük finansal adımlar bunlar!Hayattaki en büyük finansal adımlar bunlar!Evlilik, ev almak, yeni bir işe başlamak… Para hayatımızın her alanında ve bu büyük finansal adımları atmadan önce hazırlanmak, huzurunuza, ilişkilerinizin sağlığına ve doğru kararlar almanıza doğrudan etki ediyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800