Emekliye ek zam teklifi bu hafta Meclis'te!

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik olarak sunulan yüzde 5 ek zam teklifi, bu hafta içinde Genel Kurul'da tartışılarak yasalaşması planlanıyor.

Güncelleme:

Bu hafta Meclis Genel Kurulu, çalışma hayatını etkileyen bir kanun teklifi üzerinde çalışacak.

Salı günü Genel Kurul gündemine taşınacak düzenleme, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiriyor. Öneri kapsamında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek olarak yüzde 5 zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilecek.

Düzenleme aynı zamanda istihdamı koruma amacı taşıyan geniş kapsamlı teşvikleri içeriyor. İşverenlere verilen asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılırken, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları da kolaylaştırılıyor. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne düşürülüyor ve genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasal bir dayanak haline geliyor.

Destek 2 yıl daha uzatılıyor

Teklifte ayrıca işverenlere sağlanan sigorta primi desteği süresi uzatılırken, kadın ve genç istihdamını teşvik eden işverenlere yönelik destek de 2 yıl daha uzatılıyor.

Bu hafta Meclis'te ayrıca liderler, grup kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek. Beklenen düzenlemelerin Meclis'e sunulması için hazırlıklar devam ediyor. AK Parti'ye ait yetkililer, Sağlık Bakanlığı ve enerji ile ilgili taslaklar üzerinde ilgili bakanlıklarla işbirliği içinde çalışıyor. Tekliflerin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması planlanıyor.

Etiketler TBMM Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800