Emekliye ek zam ödemeleri bugün yatırılıyor

Emekliye yapılan ek zam ödemeleri, bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı.

Güncelleme:

Emekliye yapılan ek zam ödemeleri, bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı. SSK emeklileri bugün, Bağ-Kur emeklileri ise yarın (7 Şubat) maaş farkı ödemelerine kavuşacak.

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandı.

En düşük emekli aylığı ne kadar oldu? 

Yeni kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarındaki 6 aylık artış oranı ocak ödeme dönemi itibarıyla yüzde 49,25 olarak belirlendi. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Ayrıca, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklenmiştir. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gerekli asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi.

Kısa çalışma ödeneğine hak kazanmak için sigortalının kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800