Emekli zammı için takvim belli oldu! İşte emekli zammı için kritik gün!

2024 yılına yaklaştıkça takvimlerde belli olmaya başlıyor. Buna göre emekli zammı için bekleyen 15 milyon vatandaşın ne zaman zam alacağı da belli oldu.

Güncelleme:

2024 yılına yaklaştıkça takvimlerde belli olmaya başlıyor. Buna göre emekli zammı için bekleyen 15 milyon vatandaşın ne zaman zam alacağı da belli oldu. İlk maaşların yatacağı 17 Ocak 2204 tarihinden önce emekli vatandaşların zammının belirlenmesi gerekiyor.

Milyonların gözü kulağı asgari ücrete gelecek zamda. Aynı zamanda 15 milyonu aşkın emekli vatandaş ise yapılacak olan zammı bekliyor. Tüm bu süreçte TÜİK tarafından Ekim ayı enflasyonu açıklandı. İşte bu noktada da Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminini değiştirmek durumunda kaldı. %65 olarak güncellenen yılsonu enflasyon tahmininde 6 aylık enflasyonda belli oldu.

Emekli zammı en geç 17 Ocak’ta belli olacak!

6 aylık enflasyon farkı ile 538 gibi bir fark olacak olan emeklilere aynı zamanda refah payı farkı da veriliyor. İşte bu sebeple en az %50 bir zam beklentisi mevcut. Bu durumda da emekli vatandaşlar için bir çözüm aranıyor. Çünkü %50 zam ile kök maaşının hala 7.500 TL altında kalan vatandaşlar mevcut. Bundan dolayı hükümet 17 Ocak tarihine kadar düşünerek bir düzenleme daha yapmanın hesaplamasını yapıyor.  

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800