Emekli zammı için “kök maaş çözümü” masada…

Emekli maaşlarına bir çözüm bulmak isteyen hükümette ise özellikle kök maaş ile ilgili detaylar gündemin ilk maddesi olmuş durumda.

Güncelleme:

Ocak ayında yapılacak olan emekli maaş zammı için geri sayım başladı. 15 milyon emekliyi ilgilendiren bu karar ile birlikte pek çok kişinin gözü kulağı hükümette. Emekli maaşlarına bir çözüm bulmak isteyen hükümette ise özellikle kök maaş ile ilgili detaylar gündemin ilk maddesi olmuş durumda. Hükümetin kök maaş durumuna nasıl bir çözüm getireceği merakla bekleniyor.

SSK, BAĞ-KUR emekli maaşlarına gelecek zam ile ilgili senaryoların ardı arkası kesilmiyor. Buna göre emekli maaşları düzenlemesi konusunda 2 bakanlık çalışmaları son sürat devam ettiriyor. Özellikle gündemdeki maddelerin başında ise emekli kök maaş çözümü yer alıyor.

Kök maaş nasıl çözülecek?

2023 yılında 7.500 TL olarak getirilen kök maaş 2024 yılı için nasıl bir çözüme kavuşturulacak? Buna göre herkesin merakla beklediği sorunun cevabı için yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu sorunun cevabı aynı zamanda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusunun da cevabı.

Çalışmalarda özellikle hazine desteği vurgusu ön plana çıkıyor. Hazine desteği ile birlikte kök maaş yeniden belirlenecek ve altında kalan vatandaşlar için hazine destek yaparak onlara da kök maaş verecek. Buna göre yeni kök maaşın ne kadar olacağı sorusu da ilerleyen dönemlerde cevabını bulacak.

Etiketler Maaş Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800