Emekli olacaklar dikkat! Bu maddeler emeklilik tarihini geri çekiyor!

Hem erkek hem kadın milyonlarca kişi erken emeklilik için bazı şartların yerine gelmesini bekliyor. EYT ile birlikte kalkan yaş sınırından sonra bazı gereklilikler giderek daha da artıyor.

Güncelleme:

Hem erkek hem kadın milyonlarca kişi erken emeklilik için bazı şartların yerine gelmesini bekliyor. EYT ile birlikte kalkan yaş sınırından sonra bazı gereklilikler giderek daha da artıyor. Buna göre emeklilik tarihini bazı şartları yerine getirerek geri çekmek mümkün oluyor. EYT yasasına yaş şartının kalkması ile birlikte insanların büyük bir kısmı emekli oldu. Ancak hala büyük oranda insanların emeklilik için bazı kriterleri beklediği görülüyor.

Türkiye’de çalışan insanlar için en büy4ük problemlerden bir tanesi emekli olmak. Emekli olmanın en büyük şartı ise belirli bir yılı ve sigorta primini doldurmak. Bu şartlara baktığımızda erkeklerde 25 yıl kadınlarda ise 20 yıl çalışmak gerekiyor. EYT ile birlikte 1999 yılından önce emekli olanların yaş şartları kaldırıldı.

Erken emeklilik için kritik maddeler

Erken emekli olmak ve bazı şartlara takılmak istemiyorsanız eğer o zaman sizler için kritik bazı durumlar bulunuyor. Bunlar:

  • Kadınlar için çocuklu olmak
  • Askerlik yapmak
  • 10 yıl prim sahibi ile kısmi emekli olmak
  • %60 oranında sağlık kusuru sahibi olmak
  • Ağır işlerde çalışmak
  • Engelli çocuğa sahip olan anneye prim

Bunun gibi birbirinden farklı maddelere sahipseniz eğer sizler de kısa sürede emekli olabilirsiniz. Bunun için şartları ve detayları bir uzmanla konuşarak belirlemeniz ve gerekirse emeklilik için müracaat etmeniz gerekir.

Etiketler emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800