Elite Naturel, plantasyon yatırımda ilk adımı Adana'da attı

Organik tarımın öncülerinden Elite Naturel, Adana Yumurtalık’ta, 4 bin dönümlük alanda 920 bin organik meyve ağacı yetiştirme’ hedefi doğrultusunda ilk adımını attı.

Elite Naturel, sertifikalı organik ürünlerini  4 kıtada 30 ülkede, sürdürülebilir ve izlenebilir organik tarım faaliyetleri ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Organik tarımın ve buna bağlı olarak geliştirilen organik ürünlerin, insanlığa ve çevreye faydalarının global ölçekte yayılmasını sağlama misyonu ile önümüzdeki yıllarda büyük çaplı plantasyon yatırımları planlayan Elite Naturel, ilk faaliyetine Adana Yumurtalık’ta 609.451,68 metrekarelik alanda başladı.

‘Hasat edilecek ürün miktarımızı artırmayı planlıyoruz’

Elite Naturel İcra Kurulu Başkanı Çağrı Eşmekaya, “Organik ürün tüketiminde kişi başına düşen miktarın yukarı yönlü bir grafik izlediğini gözlemliyoruz. Küresel olarak yaklaşık 187,48 milyar dolar büyüklüğe ulaşan bu pazarın 2031 yılında 860,6 milyar dolar seviyesine çıkması öngörülüyor. Biz de şirket olarak yatırım ve hedeflerimizi bu bilgiler doğrultusunda planlıyoruz. Firmamız için öncelikli hedefimiz, üretimde kullandığımız meyve ve sebzelerin tedariki konusunda kendi kendimize yeter duruma gelmek yer alıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında yer alan toplam 766.000 hektarlık organik tarım alanından yaklaşık 75.000 ton organik meyve ve sebze temin edebiliyoruz. Plantasyon yatırımlarımızla 4 bin dönümlük alanda 920 bin adet organik meyve ağacı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda da ilk adımı Adana Yumurtalık’ta devrini gerçekleştirdiğimiz 609.451,68 metrekarelik alan ile attık. Plantasyon faaliyetlerine başladığımız bu arazimizde nar yetiştireceğiz. Bununla birlikte kademeli teras sistemi kurarak hasat edilecek ürün miktarımızı artırmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Pazarlardaki hacmimizi artıracağız’

Geçen yıl 24,5 milyon ünite üretim ve 26,9 milyon ünite satış gerçekleştirerek 23 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Eşmekaya, “Başta ABD, Avrupa Birliği, Kanada, Güney Kore, Japonya, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere ürünlerimizin yaklaşık yüzde 92’sini farklı bölgelere ihraç ettik. Plantasyon yatırımımızın ürettiğimiz ürünlerin yanı sıra taze meyve sebze ihracatımıza da katkı sağlayarak bulunduğumuz pazarlardaki hacmimizi arttıracağına inanıyoruz” sözlerini kullandı.

‘Karbon ayak izimizi sıfırlamak için çalışıyoruz’

8 bin sözleşmeli çiftçinin çalıştığını belirten Eşmekaya, “Hem kurumsal yapıda hem de üretimde karbon ayak izimizi sıfırlamak için çalışıyoruz. Organik üretimin yanında, sürdürülebilirliği bir şirket kültürü olarak benimsiyoruz. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hareket ediyor ve buna yönelik çok sayıda uygulamayı tek tek hayata geçiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz GES yatırımı sayesinde tükettiğimiz enerjinin yaklaşık yüzde 50'sini kendi ürettiğimiz temiz enerjiden karşılıyoruz. Üretim atıklarını hem gübre olarak değerlendiriyor hem de inovatif ürünler geliştirmek için Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Ambalajlarımızın geri dönüşüm oranlarını hesaplayarak çevreye zarar vermeyen ambalajları üreten tedarikçilerle çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalar ve en son gerçekleştirdiğimiz plantasyon yatırımı ile birlikte karbon nötr hedefimize birkaç adım daha yaklaştığımızı söyleyebilirim” ifadelerinde bulundu.

Elite Natural nedir?

Kurulduğu günden bu yana marka amacı, insanların sağlıklı yaşam sürmelerine doğanın iyileştirici gücüyle sürdürülebilir bir katkı sunmak olan Elite Naturel, yaklaşık 8 bin sözleşmeli çiftçisi ile toplam 766.000 hektar organik tarım arazisinde yetişen meyve ve sebzeleri, endüstri 4.0 sistemiyle kurulan makine parkurunda el değmeden işleyerek tohumdan son yuduma kadar her aşaması izlenebilir ve sertifikalı organik ürünlere dönüştürüyor. Yüzde yüz soğuk sıkım teknolojisiyle üretilen ürünlerinin tamamı, %100 organik, şeker ilavesiz, vegan, glütensiz, GDO’suz ve hiçbir katkı maddesi içermeyen Elite Naturel, geliştirdiği yenilikçi ürünlerle meyve suyu ve sağlıklı atıştırmalık sektörlerinde anlamlı bir ayak izi bırakma konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

ABD, Avrupa Birliği, Kanada, Japonya, Çin ve Kore gibi organik üretim şartları çok sıkı olan ülkelerin organik sertifikalarına sahip olan Elite Naturel, bugün 4 kıtada yaklaşık 30 ülkede ürünlerini sağlıklı yaşamı benimseyen tüketicilerle buluşturuyor. Saatte 15 ton yaş meyve ve sebze işleme ve saatte 20 bin şişe dolum kapasitesine sahip olan Elite Naturel, Türkiye ve dünyadaki müşterileri için yüzde yüz organik meyve ve sebze suları, meyve sebze püreleri, smoothieler, soğuk demleme bitki çayları, fonksiyonel ve arındırıcı içecekler ile çocuklar için atıştırmalıklar üretmeye devam ediyor.

Plantasyon yatırım nedir?

Plantasyon, ticari ve sanayi amaçla büyük ölçekle bitki üretimi için kullanılan tarımsal alan ve işletmeye denir. 

Etiketler Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800