Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Enflasyonla mücadele kararlılıkla sürecek

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam etmek amacıyla para ve maliye politikalarının etkin bir şekilde uygulanacağı belirtildi.

Beştepe'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, yatırım taahhütlü avans kredileri (YTAK), kurumların dış finansman kullanım kapasitesi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması gibi konular ele alındı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, uluslararası kuruluşlardan sağlanan kredi niteliğindeki dış finansman kaynakları hakkında değerlendirmeler yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, bu kaynakların taahhüt edilmesinden sonraki süreçte daha etkin bir şekilde kullanılması için yapılacak çalışmaların ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarını etkin bir şekilde kullanarak enflasyonla mücadelemizin kararlılıkla sürdürüleceği" vurgulandı.

YTAK ile ilgili olarak, "Netleştirildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacak." ifadesi yer aldı.

Etiketler Enflasyon Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800