Ehliyet yenileme süresi ne zaman? Dikkat! Ehliyetiniz iptal olabilir!

Yeni yıla günler kala ehliyeti olan vatandaşlara kritik uyarı geldi. 2016 yılında yürürlüğe giren yeni tip ehliyet için artık geri sayıma başlandı.

Güncelleme:

Yeni yıla günler kala ehliyeti olan vatandaşlara kritik uyarı geldi. 2016 yılında yürürlüğe giren yeni tip ehliyet için artık geri sayıma başlandı. Buna göre alınan kararlar ile birlikte ehliyetin artık değiştirilme sürecine girildiği ifade ediliyor. O tarihe kadar ehliyetini değiştirmeyenlere ise ehliyetlerin iptal edileceği bilgisi geliyor. İşte detaylar…

2016 yılından önce ehliyet alan vatandaşlara kritik uyarı geldi. Buna göre ehliyetini değiştirmeyen vatandaşlar için son tarih 2024 yılı olarak gözüküyor. 2022 yılında yapılan açıklama ile 2 yıl uzatılan ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2024 olarak güncellenmişti.

Ehliyet değiştirme süresi ne zaman?

Yönetmelikte yapılan diğer önemli değişiklikler arasında, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırının 16’ya indirilmesi bulunuyor. Ayrıca, A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için yaş sınırı 18 olarak belirlendi. Bu değişiklikler, genç sürücülerin ehliyet almalarını kolaylaştırarak, trafikte daha erken yaşlarda deneyim kazanmalarına olanak tanıyor.

2016’dan sonra ehliyet sahibi olan vatandaşlar için ehliyetlerin değiştirilmesi süresi 2024 yılı olarak görülüyor. 2022 yılında yapılan açıklama sonrasında 31 Aralık 2024 yılına ertelenmişti. Bu değiştirme süresine göre ehliyetlerin değiştirilmesi için yaklaşık olarak önünüzde 1 yıl kadar daha süre bulunmaktadır. Ancak 2024 yılının ortalarından itibaren yoğunluk yaşanma ihtimali bulunduğundan ehliyetlerin değiştirilmeye başlanması tavsiye edilir.

Etiketler ehliyet
Yorumlar
Kalan Karakter 800