Dolar yeni bir rekora imza attı! Ekonomistler dolar ile ilgili uyarılarını paylaştı!

Uzman ekonomistler dolar kurundaki hareketliliğe dikkat çekti. Dolar bu sefer tüm rekorları altüst edecek bir seviyeye geldi.

Güncelleme:

Ünlü bir ekonomist Ünsalan dolar üzerinde rekor kıracak bir hareketin olacağını belirtti. Rekor kıracak fiyat ile ilgili etkileyici bir öngörü paylaşıldı. İşte o tahmin ile ilgili tüm detaylar…

Dolar ile ilgili uyarı yapıldı

Onur ekonomist olarak bilinen Çetin Ünsalan dolar üzerinden bir rekor kırılacağını belirtti. Dolar fiyatında rekor bir öngörüde bulunan Ünsalan, tarih ile birlikte açıklamalarını yaptı.

Milyonlarca yatırımcı mevcut birikimlerini yatırma dönüştürmek amaçlı olarak işte yatırım seçenekleri adına araştırmalara başladı. Son zamanlarda dikkat çekmiş olan dolar 30 TL sınırını aştı. Bu sebeple yatırımcılar dolara büyük bir ilgi gösterdi.

 Dolar fiyatlarındaki dalgalanmalar

Amerika’daki son dönemde yaşanmış olan mülteci krizi ile beklenen faiz indirimleri ile birlikte dolar yatırımcılarını endişelendirdi. Bu durumda yatırımcılar önde gelen ekonomistlerin öngörülerine güvendi. Çetin Ünsalan dolardaki kritik durumu dile getirdi. %65 oranında enflasyona karşı değer kaybetmiş olan Türk lirasının bugün 35 seviyesine geldiği belirtildi. Ünsalan, dolardaki değerin artmadığına vurgu yaptı.

 Uzman açıkladı

Ünlü ekonomist Ünsalan dolar ile ilgili açıklamalarını paylaştım. Doların 30 TL üzerinden 37 TL’ye çıkmasının dolar derinin arttığının anlamına gelmediği dile getirildi. Aslında doların değerinin aynı kalmış olduğu belirtildi. Fakat 37 TL’nin üzerinde bir yükselmene söz konusu olduğu taktirde doların değerini artacağı dile getirildi. Enflasyon üzerinde bir rakam olduğu taktirde doların Türk Lirası karşısında değer kazanabileceği paylaşıldı.

Ünlü ekonomist Ünsalan, yatırımcılar için dolar ile ilgili bir öngörüde bulundu. Doların 2024 yılına 45-50 TL seviyesi üzerinden tamamlanacağı belirtildi. Amerika Merkez Bankası’na göre Amerika Merkez Bankası Açık Piyasa Komitesi temel faiz oranlarını değiştirmeden %5.25-%5.50 arasında tuttuğu dile getirildi. Pek çok uzmanın Amerika Merkez Bankası’nın yıl sonuna doğru faiz indirimi üzerine gitmesini beklediği açıklandı.

Yatırımcılar uzmanlar tarafından paylaşılan haberleri çok yakından takip etmek ile birlikte dolar üzerinden yatırım yapmaya devam ediyor. Dolar ile birlikte diğer döviz kurları üzerine de yönelen vatandaşlar açıklamaları anlık olarak takip ediyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800