Dışişleri Bakanlığı 170 Kadro İçin Personel Alımı Yapacağını Duyurdu!

Dışişleri Bakanlığı bünyesine, 170 kadro için farklı meslek gruplarında personel alımı yapılacak. Personel alımları için başvuru şartları ve başvuru işlemleri ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Personel alımları için başvuru şartları neler?

25 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanan duyuruya göre, T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu bünyesine sınavla personel alımı yapılacağı duyuruldu. Son başvuru tarihi 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 18.00 olan sınava başvurabilmek için adayların aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmektedir:

Meslek gruplarına göre, YDS/e-YDS veya ÖSYM’nin eşdeğerlik dokümanında yer alan yabancı dil sınavlarına ilişkin sonuç belgesi bulunmayan adaylar, diploma denkliği YÖK tarafından onaylanmış olmak kaydıyla, lisans eğitimi alınan yabancı ülkenin resmi dilinde ya da resmi dili bulunmayan yabancı ülkelerde yaygın olarak konuşulan dillerde eğitim veren fakültelerden mezun olmaları gibi durumlarda, sınava başvurabilirler.

Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu ünvanlıyla yapılacak atama kadro sayısı 170 olarak açıklanmıştır.

Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Sınavı ve ilan detayları ile ilgili bilgiler için tıklayınız.

Sınav Başvuruları Nereye Yapılabilir?

Giriş sınavı başvuruları 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir.

Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi aracılığıyla elektronik ortamda yapılacaktır.

Posta ya da diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Konsolosluk ve İhtisas Memurları Nedir?

Konsolosluk ve İhtisas Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında, Bakanlığın görevleri doğrultusunda, konsolosluk, protokol, ekonomik ve kültürel işler, kançılarya idaresi, kamu diplomasisi, ulusal mevzuatla bağlantılı hukuki işler, personel işleri, idari ve mali işler, elektronik konsolosluk ve bilişim hizmetleri ile özel uzmanlık bilgisi gerektiren diğer alanlar kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve aynı zamanda da temsil görevi icra eden memurlardır.

Konsolosluk ve İhtisas Memurları hakkında ayrıntılı bilgiye Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800