Depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası, konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik veya doğal gaz abonelerinin, ödenmemiş borçları silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen depremzedelerin 6 Şubat'a kadar olan elektrik ve doğal gaz borçları silindi.

Depremzedelerin 6 Şubat'a kadar olan fatura borçlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacak. 

Bu Karar Kapsamında Ne Olacak?

Bu kapsamda sona erdirilen icra takipleri için 02 Temmuz 1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanunu uyarınca alınması gereken harçlar ile 30.06.1934 tarihli ve 2548 sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanunun 1’inci maddesinde düzenlenen harç alınmayacak.

Depremzedelerin yine 6 Şubat'a kadar olan elektrik ve doğalgaz borçlarından kaynaklı dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Hasarlı daireye deprem sigortası yapılabilir mi? DASK hakkında her şeyHasarlı daireye deprem sigortası yapılabilir mi? DASK hakkında her şeyDepremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) kapsamında gerçekleştirilen Zorunlu Deprem Sigortası'na (ZDS) yönelik talep geçen yıla oranla 4 kat arttı. DASK poliçesi yaptırmak isteyenler, birçok soru işaretiyle karşı karşıya. İşte deprem sigortası hakkında bilmeniz gerekenler...

 

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800