Denizden çıkıp evlere giriyor! Onu yiyen yaşlanmıyor! Bakın hangi balık yaşlanmayı geciktiriyor?

Balık sezonunun açılması ile birlikte balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Ancak içlerinden bir tanesi var ki yaşlanmanın panzehri adeta. İşte o balık!

Güncelleme:

Tezgahlar balıklar ile birlikte canlandı. Balık pazarları yeniden hareketlendi. Hamsi, palamut, levrek derken pek çok balık yavaş yavaş evlere girmeye başladı. Ancak özellikle palamuda uzmanlar dikkat çekiyor. Çünkü palamut tam bir yaşlanma panzehri. Besin değeri oldukça yüksek olan palamudu uzmanlar tavsiye ediyor.

1 yaşından küçük olanlara Çingen palamudu olarak anılıyor. Buradan başlayıp torik haline gelene kadar pazarlarda yerini alıyor. Çingen palamudu, kestane palamudu, vonoz, zindandelen, sivri, altıparmak, piçuta gibi çeşitlerde yer alıyor. Tava balığı olarak geçse de zaman zaman füme vb. şekillerde de tüketilebiliyor.

Adeta bir vitamin deposu

Eylül ayı ile birlikte balık avı yasağının bitmesi sonrasında tezgahlarda palamutlar yerini aldı. Özellikle palamudun içerisinde yer alan yüksek miktardaki omega-3 yağ asidi ile birlikte A ve D vitaminleri, fosfor, magnezyum, selenyum, çinko, iyot, demir gibi pek çok besin değerleri yaşlanmayı geciktiriyor. Aynı zamanda protein olarak da son derece zengin protein içeriklerine sahip. İşte tüm bunlar bir araya gelince palamudu balıkların içerisinde ayrı bir noktaya getiriyor.

Kolayca temizlenen palamut, pek çok yemek ile bir arada kullanılabiliyor. Buğulama başta olmak üzere tavada veya ızgarada yaparak sizler de bol bol palamut tüketmeyi unutmayın!

 

Etiketler balık
Yorumlar
Kalan Karakter 800