Çukobirlik, pamuk alım fiyatını resmen açıkladı! Pamuk üreticilerinden şok tepki!

Çukobirlik, pamuk alım fiyatını resmen açıkladı! Pamuk üreticileri ise artan maliyetlere karşı açıklanan fiyata tepki gösterdi.

Güncelleme:

Çukobirlik, bu yıl pamuk alım fiyatını 18.5 TL/kg olarak açıkladı. Ancak bu açıklama pek çok üretici tarafından tepki gördü. Özellikle tarım üreticileri artan maliyetler karşısında açıklanan rakamı yeterli görmedi. Beklentilerin çok altında kalan rakam karşısında çiftçinin zarar edeceğini savunan kişilerin sayısı bir hayli fazla.

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarımsal Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik); 2023 - 2024 yılında pamuk alım fiyatını resmen açıkladı. 42 randıman kütlü pamuk alım fiyatının 18.5 TL/kg olarak açıklanması ise çiftçinin yüzünü güldürmedi. Açıklanan bu rakam avans olarak kayıtlara geçse dahi çiftçi bu durumdan rahatsız. Özellikle geçen yıl gelinen son noktada 21 TL olan rakamın bu yıl için 18.5 TL/kg avans fiyat olarak belirlenmesi çiftçinin tepkisini çekmiş durumda.

Çukobirlik, pamuk alım fiyatını resmen açıkladı! Pamuk üreticilerinden şok tepki! resim: 0

Çiftçiler fiyat desteği istiyor

Özellikle Çukobirlik tarafından açıklanan rakamın düşüklüğüne dikkat çeken Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, rakamın 21 TL üzerinden başlamaıs gerektiğini ve yıl sonuna doğru da 25 TL'ye çıkması gerektiğini savundu. Özellikle gelecek yıl pamuk eken kişilerin sayısının azalmaması için bunun mecburi olduğunun da altını çizdi.

Çukobirlik tarafından açıklanan bu rakama ait fiyat farkının en az 4.6 TL olması gerektiğini söyleyen Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık ise konu hakkında görüşmelerin yapılacağının altını çizdi.

Etiketler Tarım
Yorumlar
Kalan Karakter 800