Çalışan emekliye ikramiyenin ne zaman yatacağı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emekli insanların da 5 bin TL ikramiyeden yararlanması talimatını verdi. Bunun üzerine karar mecliste torba yasa ile birlikte onaylandı.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emekli insanların da 5 bin TL ikramiyeden yararlanması talimatını verdi. Bunun üzerine karar mecliste torba yasa ile birlikte onaylandı. Bu onayın ardından ise artık rakamın ne zaman hesaplara geçeceği de merak konusu oldu. Erdoğan tarafından yapılan duyurunun ardından ise çalışan emekli ve çiftçilere de 5 bin TL ikramiyenin yatacağı ifade ediliyor. Bu ikramiye ile birlikte 21 Aralık tarihinde yapılması gereken bütçe görüşmelerinden sonra ikramiyelerin yatırılabileceği ifade ediliyor.

Hükümet, emeklilere daha iyi şartlar sunmak ve geçimlerine katkı sağlamak adına bir seferlik 5 bin TL ikramiye verdi. Ancak bunun kapsam dışında kalan çalışan emekliler ile çiftçi emeklilerine daha sonradan bu paranın ödenmesi talimatı geldi. Karar mecliste onaylandıktan sonra artık hesaplara geçmesi bekleniyor.

Çalışan emekliye zam 2023’te yatacak mı?

2023 yılında çalışan emekli vatandaşlara bir seferliğine tam 5 bin TL değerinde ödeme yapılacak. Bu karar ile birlikte çalışan emeklilerin ödemenin ne zaman yapılacağına dair beklentileri bulunuyor. Bunun 2023 yılının son günlerinde yapılması bekleniyor.

Etiketler İkramiye emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800