Çalışan emeklilere ikramiye verilecek mi?

Emeklilere 5 bin TL ikramiye hesaplara yattı. Ancak çalışan emekliler başta olmak üzere bazı şartları sağlamayan emekli vatandaşlar 5 bin TL ikramiyeyi alamadılar.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile birlikte emekli vatandaşlara maaş düzenlemesi kapsamında bir iyileştirme yapıldı. 5 bin TL olarak yapılan bu iyileştirme hesaplara Kasım ayı itibariyle yattı. Ancak bazı emeklilere ikramiye yatmayınca gündem bir anda bu konu oldu. 

Tek sefer yapılan 5 bin TL değerindeki ödeme için gündem bir anda çalışan emekliler oldu. Çünkü onlara bu ödeme yansımadı. Ancak duruma müdahale eden Erdoğan, gerekli çalışmanın yapılması ve bir an önce hesaplara yansıtılması ile ilgili gereken talimatı verdi.

Müjdeyi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler verdi!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Çalışan emeklilere de verilmesi için Cumhurbaşkanımız, Bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" dedi. Böylece çalışan emeklilerde aylık olarak ödenecek olan ücreti almaya hak kazanacak. Ancak ödemlerin ne zaman hesaplara yansıyacağı ile ilgili bilgiler henüz tam olarak gelmiş değil. 

Artan enflasyon ile birlikte emekil maaşlarının pek çok kişiye yetmediği biliniyor. Üstelik bunun için yapılan bir kök maaş çözümü de yer alıyor. İşte bu noktada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla birlikte 5 bin TL ödenen ikramiye geçici bir çözüm. Ocak ayında ise daha düzenli adımların atılacağını da yine Recep Tayyip Erdoğan müjdelemişti.

Etiketler Maaş emekli Enflasyon
Yorumlar
Kalan Karakter 800