Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yasalaşacak?

Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında, bir defaya mahsus olarak emeklilere verilecek 5000 TL ikramiyeden, çalışan emekliler de faydalanacak. Peki çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Çalışan emeklilere yönelik bu 5000 TL ikramiye ödemesinin ne zaman gerçekleşeceği sorusu hala gündemde önemli bir yer tutuyor.

AK Parti kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Genel Kurul, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerini tamamladıktan sonra çalışmalara ara vermeden devam edecek. Bütçe maratonunun 25 Aralık'ta sona ereceği Genel Kurul'da, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürdürülecek. Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman verilecek?

Bu teklif, çalışan emeklilere yönelik 5000 TL ödeme öngören düzenlemeyi içeriyor. TBMM Genel Kurulu'nda, teklifin yeni yıldan önce yasalaşması ve çalışan emeklilere 5000 TL ödeme düzenlemesinin uygulanması bekleniyor. Yasalaşmanın ardından Genel Kurul'un çalışmalarına ara vermesi planlanıyor. 

Çalışan emeklilere 5000 TL ödeme içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından, ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanacaktır.

Etiketler emekli İkramiye
Yorumlar
Kalan Karakter 800