Bunu yiyen de yemeyen de bin pişman! Karşınızda en çok merak edilen tarif: “Suşi”

Ülkemizde de yavaş yavaş her yerde karşımıza çıkmaya başlayan suşi, çiğ balık yemek isteyenlerin en çok tükettiği uzak doğu kültürüne ait bir yemektir. Yapılışının basit olması ve özellikle görüntüsü itibari ile dikkat çekmesi onu cazip hale getiriyor. İşte karşınızda dillere destan suşi tarifi…

Güncelleme:

Çiğ deniz ürünleri tüketilir mi demeyin! Söz konusu suşi olunca tüketilir. Çünkü geleneksel efsane lezzetlerin başında suşi geliyor. Japon yemeği olarak karşımıza çıkan suşiyi yiyen de yemeyen de bin pişman!

Suşi malzemeleri

·        Suşi pirinci (1 su bardağı)

·        Nori

·        Pirinç sirkesi (yarım çay bardağı)

·        Avokado (1 adet)

·        Somon fileto (300 gr.)

·        Soya sosu, acı sos, tuz

Bu malzemeleri hazırladıysanız eğer sizler de herkes tarafından merak edilen suşiyi evinizde yapabilirsiniz.

Bunu yiyen de yemeyen de bin pişman! Karşınızda en çok merak edilen tarif: “Suşi” resim: 0

Suşi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak pirinçleri bol bol suda yıkayarak işlemlere başlayabilirsiniz. Bir tencereye de suyu koyun ve kaynamasını bekleyin. Akabinde kaynayan suyun içerisinde pirinçleri, tuzu ve sirkeyi atın. Ara ara bu tencereyi karıştırmayı unutmayın. Ortalama 15 dakika sonra da karışımı alarak önce süzün sonra da soğuması için ayrı bir yere koyun.

Noriyi Amerikan servis üzerine parlak kısmı üst tarafta kalacak şekilde yerleştirin. Ardından pirinçleri buraya yerleştirin. Ardından pirincin üzerine de diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyin. Amerikan servis ile sıkı bir şekilde sarılan suşiyi artık rulolara bölebilirsiniz. Eşit şekilde kesip servis edin. İşte karşınızda harika bir suşi.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800