Bunu biliyor muydunuz? Çamaşır makinesinin kapağı neden cam?

Çamaşır makinesinin kapağının neden camdan olduğunu biliyor musunuz?

Güncelleme:

Çocukların ve evdeki diğer hayvanların dönerken izlemeye bayıldıkları en önemli şey çamaşır makineleridir. Çünkü onlar döndükçe ve içindekileri köpürttükçe çocukların, hayvanların dikkatini çekerler. İşte bu noktada ise çamaşır makinesinin kapağının neden camdan olduğunu sorgulamak gerekiyor. Sizce makinenin kapağının camdan olmasının nedeni çocukların onları izlemesi için mi?

Çamaşır makinesinin kapağı neden camdan?

Sizce de sadece makinenin kapağının camdan olmasının, içe kıvrık olmasının nedeni içeriyi görebilmemiz için mi? Öncelikli olarak kapak tasarımına baktığımızda içe doğru tambur olan tasarımdan dolayı çamaşırların tamamı iç kısma itilebilir. Böylece kapak bölmesinde çamaşır kalmaz. Bu durumda onların rahat bir şekilde dönmesine neden olur.

Cam kapak ise ilk çıktığında büyük ilgi gördü. Çünkü insanlar bazı zamanlarda makinenin içerisinde su kalıp kalmadığını göremiyordu. Bu durumda kapağı açınca üzerine su gelmesi ile sonuçlanıyordu. Ancak şuanda kapağı açmadan önce içeride su olup olmadığı net bir şekilde görülebiliyor. Bu da yaşanacak olan felaketlerin önüne geçmemizi sağlıyor.

Şuan için çok bir önemi olmasa dahi geçmişte bu cam kapak ilk piyasaya çıktığında adeta kapış kapış satılmış. Çünkü insanların buna gerçekten ihtiyacı varmış ve 1935 yılında ilk olarak bu icadı ABD’li Louis Zimarik yapmış.

Etiketler bilgi
Yorumlar
Kalan Karakter 800