Bu motosiklet küçük bir araba bagajı kadar yük taşıyabiliyor!

Elektrikli bisikletler ve scooterlar, son zamanlarda şehir içi kargo taşımacılığında tercih edilen araçlar haline geldi. PNY şirketi, PNY Ponie 2 adını verdikleri motosikleti geliştirdi. İşte küçük bir otomobil bagajı kadar yük alabilen bu motorun özellikleri...

Dünya genelinde, şehir içi kargo taşımacılığı ve "son kilometre teslimat" olarak adlandırılan sektörler önemli değişimler yaşıyor. Büyük kamyonet ve minivanlar yerine şirketler, çevre dostu ve maliyet açısından daha avantajlı olan elektrikli kargo bisikletleri ve scooterlara yöneliyorlar. Bu bağlamda, PNY adlı bir şirket dikkat çekici bir çözüm sunuyor.

Geleneksel kurye motosikletlerinde yük taşıma alanı genellikle arka bölmede bulunurken, PNY, bu sınırlamalara meydan okuyarak motosikletin tüm gövdesini bir kargo alanı olarak tasarladı. Firma, PNY Ponie 2 adını verdikleri motosiklet ile 120 kg yük taşıma kapasitesi ve 400 litrelik bir depolama alanı sunmayı başardı. PNY Ponie'nin gövdesi, tipik kurye motosikletlerinde bulunan iki yük kutusunu taşıyabilecek büyüklükte. Bu sayede tek bir motosikletle üç motosikletin taşıyabileceği yükü taşıyabilmek mümkün hale geldi.

Bu motosiklet küçük bir araba bagajı kadar yük taşıyabiliyor! resim: 0

Küçük bir otomobil bagajı kadar yük taşıyabiliyor

Motosiklet aslında kargo taşımacılığı için tasarlanmış olsa da performanstan ödün vermiyor.  100 km/s hıza ulaşabilen ve CATL tarafından üretilen 6.7 kWh kapasiteli bir batarya ile 150 km yol gidebilen bir motora sahip. Arka tekerlekte bulunan 4 kW'lık hub motor, ek güç sağlıyor. Ayrıca ABS fren sistemi, CarPlay desteği, 7 inç renkli ekran ve bir USB portu gibi özelliklere sahip.

Şirketin CEO'su Netzah Sadeh, geliştirdikleri motosikletin elektrikli bisiklet veya scooterların yetersiz olduğu, ancak teslimat minivanlarının fazla olduğu durumlar için ideal olduğunu belirtiyor. Bu motosiklet, küçük bir otomobilin bagajı kadar yük taşıyabilir ve şehir içi trafiğe takılmadan büyük miktarda kargonun hızlı bir şekilde teslim edilmesini vaat ediyor. PNY, motosikletin üretim sürecinin devam etmekte olduğunu ve teslimatların 2024'ün ikinci yarısında başlayacağını bildiriyor. Ayrıca şirket, üç tekerlekli bir versiyon olan PNY Ponie 3'ü de test ediyor.

Etiketler motosiklet
Yorumlar
Kalan Karakter 800