Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,72 yükselişle 9.617,18 puandan başladı.

Güncelleme:

Borsa İstanbul'un açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 69,10 puan artarak yüzde 0,72 değer kazanarak 9.617,18 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,08 ve holding endeksi yüzde 0,74 yükselirken, sektör endeksleri arasında en fazla artışı bankacılık gösterdi. Tek düşüş yaşayan ise menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu, yüzde 0,80 oranında geriledi.

Önceki gün Borsa İstanbul'da satıcılı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü yüzde 1,36 düşüşle 9.548,09 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın daha sıkı para politikasına işaret etmesinin ardından küresel pay piyasalarında negatif bir hava olduğunu belirttiler.

Bugün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Uluslararası Finans Enstitüsü'nün Küresel Görünüm Forumu'nda yapacağı konuşma yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Dün Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü ve Dış İlişkiler Konseyi'nin düzenlediği etkinlikte konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Piyasaların beklentilerinin ötesinde sıkılaştırma politikaları uyguladık ve dezenflasyon konusunda kararlı olduğumuzu gösterdik" dedi.

Dünya Bankası, Türkiye için hazırlanan Ülke İşbirliği Çerçevesi kapsamında sunulan 18 milyar dolarlık paketin büyük bir kısmının özel sektöre ayrılacağını ve kalanının deprem sonrası yeniden yapılanma, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi alanlara yönlendirileceğini açıkladı.

Analistler, bugün yurt içinde ödemeler dengesi verilerinin, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirtirken, teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.800 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın ise destek olarak izlenebileceğini ifade ettiler.

Etiketler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800