Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,98 düşüşle 9.431,16 puandan başladı.

Borsa İstanbul'un başlangıcında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 93,42 puan ve yüzde 0,98 değer kaybı yaşayarak 9.431,16 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,65 ve holding endeksi yüzde 1,22 düşüş gösterdi. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en büyük kaybı yüzde 2,67'lik azalışla gayrimenkul yatırım ortaklığı endeksi yaşadı.

Dün, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dar bir aralıkta hareket ederken, günü yüzde 0,06 azalışla 9.524,59 puanla tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, İsrail ile İran arasındaki gerilimin artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerle negatif bir seyir izlendiğini belirtti.

Bugün Amerikan medyasının ABD'li yetkililere dayandırdığı haberlere göre, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediği bildirildi. İran basını da, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede önemli bir ilerleme kaydedilmesi gereken bir dönemde, Orta Doğu'daki gerginliğin emtia fiyatlarını artırarak enflasyon baskısını desteklemesinden endişe ediliyor. Bununla birlikte, İsrail ile İran arasındaki gerginliğin merkez bankalarının gelecekteki adımlarını etkileyebileceği endişeleri de fiyatlamaları karmaşık hale getiriyor.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ile haftalık para ve banka istatistiklerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.700 seviyelerinin direnç, 9.500 ve 9.400 puanın ise destek olarak görüldüğünü kaydetti.

Etiketler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800