Borsa analisti Tuncay Turşucu'dan haftalık piyasa beklentileri!

SPK lisanslı borsa analisti Tuncay Turşucu, haftalık borsa beklentilerini kaleme aldı. Sıkılaştırma etkisinin erken başladığını vurgulayan Turşucu, Merkez Bankası'nın vereceğini düşündüğü faiz kararını yorumladı.

Güncelleme:

   SPK lisanslı borsa analisti Tuncay Turşucu, kendi blog sayfasında borsa ve hisse analizleri üzerine yazısını paylaştı. BIST 100 endeksinde geçen haftaya oranla yaşanan düşüşü işaret eden Turşucu, Fitch not artırımının ardından gelen satış baskısına değindi.

   Bankacılık endeksindeki satışların %4.72 düzeyinde gerçekleştiğini aktaran Tuncay Turşucu, seçim öncesi dolar kurunun yükseleceğine yönelik yapılan spekülasyonların ve TCMB’nin rezerv erimesinin yine gündemde olmasının piyasalardaki algıyı negatif etkilediğinin altını çizdi. Kısa vadede hisse senetlerinde baskı bulunduğunu belirten Turşucu, orsada 3-4 aylık yatay ve yıpratıcı sürecin başladığına dikkat çekti.

   TCMB'nin faiz artırımına gideceği beklentisinin oluştuğunu vurgulayan Turşucu, yüksek faizin hisse senetleri üzerinde önemli bir baskı unsuru olduğunun altını çizdi. Merkez Bakası'nın faiz artışını pas geçmesi halinde piyasanın gerisinde kalabileceğini ve bu durumun hisse senetlerinde ikinci tur baskıya neden olabileceğini işaret eden Tuncay Turşucu, Fed'in de bu hafta bir karar alacağını hatırlattı.

   Altındaki yükselişin, bitcoin’deki yukarı hareketlerin ve mevduatların %50 seviyesine gelmiş olmasının borsayı negatif etkilediğini kaydeden Turşucu, Haziran sonrasında hem Fed hem ECB’nin faiz indirim sürecine girmesiyle borsada pozitf bir havanın yakalanabileceği sinyalini verdi.

   Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Tuncay Turşucu'nun kaleme aldığı yazısına aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirisiniz:

https://tuncaytursucu.com/borsa-da-sikilastirma-etkisi-erken-basladi/

Tuncay Turşucu kimdir?

   İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Tuncay Turşucu, 2009-2011 yılları arasında İş Bankası grubu bünyesindeki Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’de Araştırma Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2011-2014 yılları arasında Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değ. A.Ş.’de strateji müdürü olarak görev yapan Turşucu, 2014-2015 yılları arasında da Anadolu Yatırım A.Ş.’nin strateji müdürlüğünü yürüttü. 2015-2021 yılları arasında İntegral Yatırım Menkul Değ.A.Ş.’de Araştırma Direktörü olarak çalışan Tuncay Turşucu, kendi şirketi olan Tuncay Turşucu Araştırma Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. çatısı altında çalışmalarını sürdürüyor. 

Etiketler tuncay turşucu
Yorumlar
Kalan Karakter 800