Bitcoin'den rekor sonrası sert düşüş! Ne kadar oldu?

Hafta boyunca yukarı yönlü bir ivme kazanan kripto para birimi Bitcoin, yüzde 4,6 düşüşle sert bir düşüş yaşadı.

Güncelleme:

Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle bu hafta boyunca rekor seviyelerine ulaştı. Perşembe günü, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, tarihi zirvesi olan 73.798 dolara kadar yükseldi, ancak daha sonra yüzde 4,6 değer kaybederek sert bir düşüş yaşadı. Haftanın son işlem gününde Bitcoin'in fiyatı 67.000 dolara kadar geriledi ve saat 8.30 itibarıyla 67.809 dolardan işlem görmekte.

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürerek daha destekleyici bir para politikasına geçiş yapacakları beklentileri, Bitcoin'deki artışı destekledi. Analistler, nisan ayında gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma süreci nedeniyle kripto paranın fiyatında artış beklentisini dile getiriyor.

Bu yıl yüzde 60 arttı

Bitcoin ve Ether gibi en iyi 100 tokenın göstergesi olan diğer kripto paralar da bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 60 artış gösterdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı.

Etiketler Bitcoin Kripto Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800