Birden fazla evi olanlara yeni vergi geliyor!

Merkez Bankası yeni teklifinde birden fazla konut sahibi olanlara ilave vergi, kira ile geçinenlere de şirket alternatifini dile getirdi. Birden fazla evi olanların ödeyeceği yeni vergi ne olacak? Ne kadar olacak?

Güncelleme:

Merkez Bankası kira ve konut fiyatlarındaki artışa alınması gereken önlemleri de son enflasyon raporu ile beraber kamuoyuna duyurdu. Kiralardaki fahiş rakamların önlenmesi için başlatılan %25’lik sınırın yetersiz kaldığını ve daha etkili, somut çözümlerin bulunması gerektiğini belirten Banka,

 kiraların merkezi bir platform üzerinden takibinin sağlanması, kiralamalarda standartlar oluşturularak uygulamasının zorunlu hale getirilmesi ve kira piyasasının sağlıklı işlemesi için yeni düzenlemelerin yapılması talebinde bulundu. Son olarak ilave vergi talebini iktidara ileten Merkez Bankası ne gibi bir adım atacak? Tüm detaylar haberimizin devamında...

Birden fazla evi olanlara ek vergi!

Merkez Bankası kira ve konut fiyatlarındaki fahiş artışların dizginlenmesine yönelik yeni çalışmalar planlıyor. Alınan önlemlerin yetersiz kaldığını vurgulayan Merkez Bankası bu kapsamda yeni vergi diliminin getirilmesini talep ediyor.

Banka, şirketlerin daha fazla ev yapıp kiraya vererek geçimini kiradan sağlayan ev sahiplerine alternatif olmaları ve "hisseli kiracılık" modeline geçilmesi talebini iktidara sundu. Son enflasyon oranı açıklamasında da konut ve kira fiyatlarına dikkat çekerek önlemlerin arttırılmasına dikkat çekerek talebinin altını kuvvetlendirdi.

Merkez Bankası’nın yeni düzenleme talepleri!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan ve yapılması önerilen yeni düzenlemeler;

“Yapılacak yasal düzenlemelerle; sahip olunan konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi… Düzenli gelire sahip çalışanlara yönelik uzun vadeli, değişken faizli ya da eşik bir ücrete endeksli, ödeme esnekliğine sahip konut kredisi modelleri uygulanması... Konut alımlarında sağlanacak kredilerin hane halkının sahip olduğu konut sayısına göre değişen faizle sağlanması… Para politikası ile eşgüdüm içerisinde atılacak adımlar konut piyasasında orta-uzun vadeli istikrarın sağlanması için önem arz etmektedir.” İfadeleri ile paylaşıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800