Binlerce adayın beklediği TUS ne zaman yapılacak? ÖSYM 2024 TUS kaç sorudan oluşuyor?

ÖSYM’ den merakla beklenen açıklamalar geldi. Binlerce adayın hazırlandığı TUS bu hafta uygulanacak. Sınav ve detayları hakkında bilgiler haberimizde…

Güncelleme:

ÖSYM’nin yapmış olduğu açıklama ile TUS sınav saati, gerçekleştirileceği gün ve sınav süresine ilişkin detaylar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının bu hafta uygulanacağı bildirildi. TUS/1 sınavına girecek olan adaylar başvurularını 31 Ocak 2024 ve 8 Şubat 2024 günleri arasında gerçekleştirmişti.

Sınava girecek olan adaylar, TUS sınavı için tarih araştırmalarına başlamış bulunuyor. ÖSYM'nin yayımlamış olduğu takvimin sonrasında TUS/1 sınav günü ve saati netleşti. 2024 yılı TUS sınav tarihi, saati, sınavın süresi ve soru dağılımına ilişkin detaylar TIP fakültesi mezunları tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. ÖSYM sınav merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı bu hafta gerçekleştirilecek.  

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ne zaman?

TUS' un 2024 yılında gerçekleşmesi beklenen ilk oturumu 17 Mart 2024 tarihinde uygulanması bekleniyor. ÖSYM tarafından alınan bilgiye göre; TUS sınavı 17 Mart 2024 tarihinde saat 10.15'te gerçekleştirilecek.

Sınavın soru sayısı ve süresi netleşti!

Binlerce adayın merakla beklediği Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı için araştırmalar devam ediyordu. Aylardır bu sınava hazırlanan adaylar sınav süresi tarihi ve konu dağılımlarına ilişkin detayları merak ediyor. 2024 yılında ilk defa yapılması beklenen TUS sınavının soru sayısı, dakika ve süresine ilişkin detaylar netleşti. Alınan bilgilere göre 2024 yılında gerçeklesek olan ilk TUS 17 Mart 2024 tarihinde uygulanacak. Sınavın tarihi 17 Mart 2024 olarak belirlenirken saati ise 10.15 olarak netleşti.

Sınav tarih ve saatinden belirlenmesinin ardından sınav soru sayısı ve süresine ilişkin detaylar araştırılırken ÖSYM’den buna dair açıklamalar geldi. Bu kapsamda; 2024 TUS/1 sınavı 120 sorudan oluşması bekleniyor. Ayrıca adaylara 150 dakika süre tanınarak sınav süresine dair detaylar da netleşmiş oldu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800