Bekarlar Günü'nde alışveriş çılgınlığı! Tüm zamanların rekoru kırıldı

Çin'de çevrimiçi alışveriş festivaline dönüşen 11 Kasım Bekarlar Günü’nde, 38 bin markanın satışları geçen yıla göre yüzde 100 artış kaydetti. 80 milyon ürün en düşük fiyatlarla tüketicilere sunuldu.

Güncelleme:

Çin'de çevrimiçi alışveriş festivaline dönüşen 11 Kasım Bekarlar Günü’nde 80 milyon ürün yılın en düşük fiyatlarıyla tüketicilere sunuldu.

Festivale e-ticaret devi Alibaba ve rakibi Jing Dong öncülük etti.

Alibaba'dan yapılan açıklamaya göre, 11 Kasım gece yarısı itibarıyla, kampanyaya katılan markalardan 402'si 100 milyon yuan (yaklaşık 13,9 milyon dolar) satış eşiğini aştı, 38 bin markanın satışları geçen yıla göre yüzde 100 artış kaydetti.

Tüm zamanların rekoru kırıldı

Alibaba'nın rakibi Jing Dong da yaptığı açıklamada, satış platformu JD.com'da bu yıl Bekarlar Günü kampanyasının satış ve siparişlerin hacmi ile kullanıcı katılımı açısından tüm zamanların rekorunu kırdığı kaydedildi.

Açıklama ya göre, bu yıl kampanyaya katılan markalardan 60'ı 1 milyar yuan (139 milyon dolar) satış eşiğini aştı, 20 bin marka ise satışlarını geçen yıla kıyasla 3 kat artırdı.

Bekarlar Günü alışveriş festivalindeki satışlar, Çin'de tüketici harcamalarının ve ülke ekonomisinin genel durumunun barometresi olarak değerlendiriliyor.

Dünya Bekârlar Günü nasıl ortaya çıktı?

Çin'de 1993 yılında dört üniversite öğrencisi tarafından Sevgililer Günü'nün karşıtı olarak ortaya çıktı. Bekarların kendi günlerini kutlayabilmesi için özel bir gün olarak nitelendirildi. Kutlamanın etkileri zaman içerisinde dünyanın dört bir yanına yayıldı. Her yıl 11 Kasım’da kutlanıyor. Biraz araştırdığında 3 Şubat Dünya Bekârlar Günü ya da 5 Ağustos Dünya Bekârlar Günü gibi farklı başlıklar da var ancak orijinal tarih 11 Kasım.

Etiketler Çin Alışveriş
Yorumlar
Kalan Karakter 800