Bebeğiniz kilo almıyor mu? Karşınızda 7 aydan büyükler için kilo aldıran bebek çorbası tarifi

Bebeğiniz kilo almıyorsa eğer onu bu çorba ile besleyebilirsiniz. Hem karnının doymasını hem de kilo almasını sağlayan bu harika çorbayı duymaya hazır mısınız? İşte karşınızda kilo aldıran bebek çorbası tarifi

Güncelleme:

Bebeğiniz kilo almıyor mu? Karşınızda 7 aydan büyükler için kilo aldıran bebek çorbası tarifi resim: 0Mis gibi bir çorba bebekleriniz için kısa sürede hazır. Çok vaktinizi almayacak olan bu çorba içindekilerden dolayı bebeğinizin kilo almasını da sağlıyor. Karşınızda bebeğiniz için ideal besinlerden bir tanesi olan bebek çorbası tarifi

Bebek çorbası için gereken malzemeler

·        İrmik (1 yemek kaşığı)

·        Un (1 yemek kaşığı)

·        Zeytinyağı (1 yemek kaşığı)

·        Tel şehriye (1 tatlı kaşığı)

·        Tavuk veya et suyu (2 su bardağı)

·        Kuru nane (1 çay kaşığı)

Kısa sürede tedarik edebileceğiniz bu malzemeler ile 10 dakikada bebekleriniz için harika bir bebek çorbası yapabilirsiniz.

Bebek çorbası tarifi

Küçük bir tencereye yağı alın ve üzerine azar azar unu ekleyin. Kısık ateşte birkaç defa çevirdikten sonra artık irmiği de üzerine ekleyin. Bu esnada ürünün topaklanmaması çok önemlidir. Sürekli karıştırarak üzerine suyu da yavaş yavaş ilave edin.

Bir müddet sonra artık tel şehriyeyi de ilave edin ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynama tamamlandıktan sonra artık naneyi de ekleyin ve soğuyana kadar bekleyin. Çorbanız kısa süre içerisinde hazır oldu bile.

Eğer ki bebeğiniz 1 yaşını geçtiyse biraz da salça ekleyebilirsiniz. Harika bir çorba ile birlikte haftada 2 – 3 defa yaparsanız bu çorbayı eğer minik ayda 1 – 2 kilo alacaktır.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800