Bankaların TL mevduat payı için aylık artış hedefi... Şenol Babuşcu duyurdu!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Merkez Bankası'nın gönderdiği talimatla bankaların tüzel kişi TL mevduat payı için aylık artış hedefi getirildiğini duyurdu. Babuşcu, daha önce böyle bir uygulamanın olmadığını belirtti.

Güncelleme:

   Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, kendi X hesabından Merkez Bankası'nın gönderdiği talimatla bankaların tüzel kişi TL mevduat payı için aylık artış hedefi getirildiğini paylaştı.

   Daha önce 18 Ağustos 2023 tarihindeki seviyesini korunmasının yeterli olduğunu işaret eden Babuşcu,  bankaların TL mevduat payı seviyelerine göre farklı olarak belirlenmiş olan gerçek kişi TL mevduat payı aylık artış hedeflerinin de güncellendiğini aktardı. Hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranına da değinen Şenol Babuşcu,

"Bankaların tüzel kişi TL mevduat payı için aylık artış hedefi...

Merkez Bankası'nın bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL mevduat payı hedefleri de güncellendi.

Buna göre, bankaların tüzel kişi TL mevduat payı için aylık artış hedefi getirildi. Daha önce tüzel kişi TL mevduat payı için bir önceki aya göre artış hedefi bulunmuyor ve 18 Ağustos 2023'teki seviyesinin korunması gerekiyordu.

Ayrıca, bankaların TL mevduat payı seviyelerine göre farklı olarak belirlenmiş olan gerçek kişi TL mevduat payı aylık artış hedefleri güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı artırıldı."

değerlendirmesinde bulundu.

   Babuşcu'nun gönderisine gelen bazı yorumlar:

Şenol Babuşcu kimdir?

   Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitiren Şenol Babuşcu, Lisansüstü eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Aynı üniversitede doktora tezini de yayınlayan Babuşcu, Halk Bankasında Müdür yardımcılığı yaptıktan sonra Ziraat Bankası Araştırma ve Geliştirme Birimi'ni kurdu. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı da yapan Şenol Babuşcu, Başkent Üniversitesi Bankacılık Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışma hayatına devam etti.

Etiketler şenol babuşcu
Yorumlar
Kalan Karakter 800