Baklava severler için hafif bir alternatif: Soğuk baklava. Lezzetinin sırrı burada!

"Evde soğuk baklava yapımı nasıl olur?" diye merak edenler için, pastane kalitesinde, hafif şerbetli ve ferahlatıcı bir lezzet sunacak bu soğuk baklava tarifini sizler için derledik.

Geleneksel baklavadan sıkılanların ilgisini çekecek, sütlü ve hafif lezzetli bu tatlıyı denemeniz kesinlikle önerilir. Şerbetin yoğunluğunu sevenler için değil, daha hafif tatlar arayanlar için mükemmel bir alternatif olan soğuk baklava tarifi, tatlı listenizin birinci sırasında yer alacak.

Soğuk baklava için malzemeler

Baklava için:

1 paket baklavalık yufka

300 gram tereyağı

300 gram ceviz içi (ince çekilmiş)

Şerbeti için:

3 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya (varsa 1 yemek kaşığı konsantre süt)

1 su bardağı su

Üzeri için:

1 yemek kaşığı kakaolu süt tozu

80 gram sütlü çikolata(1 tablet) (buzlukta bekletin)

Baklava severler için hafif bir alternatif: Soğuk baklava. Lezzetinin sırrı burada! resim: 0

Soğuk baklava yapılışı

Öncelikle, şerbet için şekeri ve suyu içeren bir tencereyi ocağa alıp kaynatmaya bırakın. Kaynama sağlandıktan sonra 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra küçük bir sos tavasında veya tencerede tereyağını eritin. Yağ erirken oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Yağ eridikten sonra ocaktan alın ve içine sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Baklava yufkasını tezgaha serin ve kullanacağınız fırın kabının kenarlarına denk gelecek şekilde kesin. Sonra fırın kabını bir fırça yardımıyla yağlayın. Bir yufka alıp fırın kabına yerleştirin. Üzerine önceden kesilen yufka parçalarından serpiştirin. Yufkanın her tarafını yağlayın. Baklava yufkasının yarısı aynı işlemi tekrarlayarak üst üste yerleştirin. Daha sonra ara malzemeleri serpiştirin (fındık, fıstık, ceviz vb.). Bu aşamada fırın 170 derecede ısınmak üzere açılır.

Ara malzemeler ekledikten sonra diğer yufkaları da aynı işlemleri uygulayarak üst üste yerleştirin ve en üste yağ sürün. Yufkaların yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra kenarda kalan fazla yufkaları kesin. Hazırlanan baklavayı istediğiniz boyutlarda kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Bu sırada önceden hazırlanan şerbete süt ekleyip karıştırın ve bekletin.

Kızaran baklavayı fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkması için 10 dakika bekletin. Ardından şerbeti baklavaya her tarafına gelecek şekilde gezdirin. Baklavanın şerbeti çekmesi için 1 saat bekletin. Daha sonra kakao ve süt tozunu karıştırıp süzgeç yardımıyla baklavanın her tarafına gezdirin. Buzdolabında bekletin. Bekleme işlemi tamamlandıktan sonra üzerine toz fıstık ve çikolata rendesi ile süsleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

Yorumlar
Kalan Karakter 800