Bakan Şimşek "aylık enflasyonun ivme kaybına rağmen 2024'e güçlü adımlarla yürüyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik gelişmelerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik gelişmelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, aylık enflasyonda gözlenen ivme kaybına rağmen 2024 yılına güçlü bir şekilde girileceğini ifade etti. Ekonomik büyüme ve sermaye piyasalarındaki rolü üzerinde duran Şimşek, Türkiye'nin dünya genelinde hızlı bir büyüme trendine gireceğine olan inancını paylaştı.

Bakan Şimşek

Bakan Şimşek, borsanın 150 yıllık geçmişi ve Türkiye ekonomisinin bu süreçte kaydettiği başarılarına vurgu yaparak piyasa değerinin 10,5 kat büyüdüğünü belirtti. Özellikle sermaye piyasalarının küçük birikimleri menkul değerlere dönüştürerek yatırımlara yönlendirmesinin önemine değinen Şimşek, bu sürecin önümüzdeki dönemde OVP'nin hedeflerinin gerçekleştirilmesi ile daha da güçleneceğini ifade etti.

Bakan Şimşek sermaye piyasalarında güçlenme ve öngörülebilirlik artıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye piyasalarının Türkiye ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çekti. Eylül ayında açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile Türkiye'nin dezenflasyon sonrasında uzun vadeli sermaye benzeri kaynaklara daha güçlü erişim sağlayacağını belirten Şimşek;

Öngörülebilirliğin artmasının sürdürülebilir büyümenin temellerini daha sağlam bir hale getireceğini ifade etti. Şimşek, OVP'nin getirdiği güven ortamının Türk lirasına olan talebi artırarak vatandaşlar ve firmalar için önemli kazanımlara vesile olacağını vurguladı.

Etiketler Enflasyon
Yorumlar
Kalan Karakter 800