Bakan Işıkhan müjdeyi verdi! “Refah düzeyi artacak”

Emekli maaşı düzenlemesi ile ilgili tüm çalışmalar son hız devam ederken hükümet cephesinden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Güncelleme:

Emekli maaşı düzenlemesi ile ilgili tüm çalışmalar son hız devam ederken hükümet cephesinden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bunların başında da milyonları yakından ilgilendiren asgari ücret ve emekli maaşı ile ilgili açıklamalar geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, refah payı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Kasım ayında 5.000 TL ödeme alacak olan emekliler için refah payında da ciddi düzenlemelerin geleceği belirtildi. Buna göre emekli vatandaşlar enflasyon farkının yanı sıra ayrıca bir de refah payı hesap edilerek bir fark alacaklar. Bu da onların maaşlarına direkt olarak yansıyacak olan bir artış anlamına geliyor.

Refah payı yeniden düzenlenecek

15 milyonu aşkın vatandaşın merakla beklediği emeklilik zamanında art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emekliye zam için kolları sıvayan hükümet EYT ve 5.000 TL gibi çözümler sonucunda 1 Ocak 2024’te yeni bir zamma daha hazırlanıyor. Her yıl yapılan bu zam ile birlikte emekli vatandaşların aldıkları ücretlerde de ciddi bir iyileştirmenin yapılacağı konuşuluyor.

Buna göre Işıkhan, emeklinin yüzünü güldüreceklerini söyledi. Refah payının artırılması ile birlikte emekli vatandaşların da rahat bir nefes alacağını ifade etti.

Etiketler Zam emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800