Avukatlık asgari ücret tarifesi arttı mı? Yeni tarife ne getiriyor?

Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu! Yürürlüğe giren, avukatlık asgari ücret tarifesi ne kadar olacak herkes merak ediyor. Tarifede ne kadar artış sağlanacağı gündemde ön plana çıkıyor. İşte açıklamalar…

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nın Avukatlık asgari ücret tarifesi hakkında ne kadar artış olduğu tartışılıyor. Avukatlık asgari ücret tarifesine ilişkin tebliğ açıklandı! Türkiye Barolar Birliği Başkanlığında yürürlüğe giren avukatlık asgari ücret tarifesinde ne kadar artış olduğu belirlendi!

Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi!

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığında avukatlık asgari ücret tarifeleri belirlendi. Tarifeye ilişkin açıklamayı Resmi Gazete yayımladı. Türkiye Barolar Birliğince yürürlüğe giren, avukatlık asgari ücret tarifesinde ne kadar artış yapıldığı bugünlerde merak ediliyordu. Açıklama geldi! Söz konusu olan avukatlık asgari ücret tarifesi yeniden belirlendi! 2023 Yeni avukatlık ücret tarifesinde ne kadar artış olacağı konusunda tartışmalar açıklığa kavuştu. Her yıl sonu gelen tarife artışlarında 2023 senesindeki tarifenin ne kadar artacağı konusundaki konuşmalar haberimizde...
 Avukatlık asgari ücret tarifesi arttı mı? Yeni tarife ne getiriyor? resim: 0

Yeni avukatlık ücret tarifesi açıklandı!

Her sene sonunda avukatlık asgari ücret tarifesinde, 2023 senesinde ne kadar artış sağlandığı gündemimizde. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının hazırladığı tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre; kamu kurum ve kuruluşlarında özel ve tüzel kişilerin sözleşmeli olduğu avukatlarına ödeyecekleri miktar en az 15 bin 800 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanında dava ücretleri ise 8 bin TL ile 67 bin 700 TL arasında olacağı kanısına varıldı. Avukatlık büroda sözlü danışma ücreti ilk 1 saat üzerinden 2 bin 300 TL, daha sonraki her 1 saat içinse bin 300 TL, çağrı ile gidilen yerde 1 saate kadar sözlü danışma ücreti de 4 bin 800 TL olduğu açıklandı.

Öte yandan söz konusu olan tebliğe göre avukatlara; kira sözleşmesi, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmeleri ve vasiyetname gibi benzeri belgelerin hazırlanması için de 19 bin TL ücret ödeneceği kararı alındı. Tüm bunların yanı sıra Türkiye Barolar Birliği’nin tarife hakkında yaptığı açıklama da ortalama yüzde 90-40 oranlarında artış sağlandığı söylendi.

Etiketler Maaş Zam ücret
Yorumlar
Kalan Karakter 800