Attila Koksal'dan altın yatırımcılarına müjde!

Attila Koksal, reel getiri hesabını açıklarken, altına yatırım yapan vatandaşların içini rahatlattı.

Güncelleme:

   Yatırım bankacısı ve Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) başkanı Attila Koksal, reel getiri hesabına X'te paylaştığı yorumla açıklık getirdi. Başlangıç zamanının önemini vurgulayan Koksal, altın hakkındaki görüşlerini de dile getirdi.

   Reel getiri hesabının basit bir aritmetik işlem olduğuna dikkat çeken Attila Koksal, "Reel getiri hesabı basit bir aritmetik işlemdir. Getiri hesaplarının hangi sene başlangıç alarak yapıldığı önemlidir. 1986-2023 yılları arasında altının TÜFE’den arındırılmış reel getirisi %1.99 oldu. (Son üç yılda TÜFE yerine İTO endeksini kullandım.)

Altıncılar söylediklerime üzülmeyin, Güzem Yılmaz Ertem'in başını ağrıtmayın. Altın sizlerin sayesinde dönem dönem iyi getiriler üretiyor. Portföylerde bir miktar tutulmasında yarar vardır. Benzer bir hesabı 2003-2023 dönemi için yaptım, altın ikinci sırada çıktı. 2004-2023 için yapsaydım birinci olacaktı. Getiri oynaklığını da hesaba katarsak 2004-2023 döneminde altın hisse senetlerinden çok daha iyi bir risk/getiri performansı ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Attila Köksal, 1985’te Drexel Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. 1991-1996 yılları arasında Inter Yatırım A.Ş.’de CEO olarak çalışan Köksal, Ünlü Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CFA Institute Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütmüş olan Attila Köksal, Nisan 2019 tarihinden beri FODER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800