Attila Köksal, endeks ile yatırımcı ilişkisini yorumladı

FODER Danışma Kurulu Üyesi Attila Köksal, endeks hareketleriyle hisse senedi yatırımcılarının sayısı arasındaki ilişkiyi inceledi. Halka arzlarla bağlantı kuran Köksal, son dönemde elde edilen getirilere değindi.

Güncelleme:

   FODER Danışma Kurulu Üyesi Attila Köksal, kendi X hesabından endeks hareketleriyle hisse senedi yatırımcılarının sayısı arasındaki ilişkiye dair görüşlerini paylaştı. Doğru orantıyı inceleyen Köksal, bu durumu sürü psikolojisi olarak nitelendirdi.

   Halka arz sayısı arttıkça piyasaya daha çok yatırımcının geldiğini işaret eden Attila Köksal şu değerlendirmede bulundu:

"Endeks yükselirken hisse senedi yatırımcı sayısı artıyor, düşerken azalıyor.

Sürü psikolojinin tipik bir göstergesi bu.

Bu biraz da halka arzlarla alakalı. Halka arz sayısı arttıkça piyasaya daha çok yatırımcı geliyor.

Bunda bir sorun yok, halka arzlar son yıllarda hep kazandırdı. Ama halka arzlarda artık kişi başına 200-300 TL gibi küçük miktarlar düşüyor.

Merak ettiğim konu, piyasaya yeni girenlerin halka arzlardan elde ettikleri getirinin kaç mislini piyasada daha sonra al-sat yaparak kaybettikleri.

Vakit bulabilirsem bu konuda bir akademik çalışma yapmayı planlıyorum."

   Köksal'ın gönderisine gelen iki yorum dikkat çekti.

Attila Köksal kimdir?

   1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Attila Köksal, 1985’te Drexel Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı. 1991-1996 yılları arasında Inter Yatırım A.Ş.’de CEO olarak çalışan Köksal, Ünlü Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CFA Institute Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütmüş olan Attila Köksal, Nisan 2019 tarihinden beri FODER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmektedir.

Etiketler attila köksal
Yorumlar
Kalan Karakter 800