Asgari ücrette masadaki rakam belli oldu! Ocakta asgari ücret ne kadar olacak?

2024 asgari ücret için milyonlarca çalışan beklemeye başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde de masadaki rakam az çok belli olmaya başladı.

Güncelleme:

2024 asgari ücret için milyonlarca çalışan beklemeye başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde de masadaki rakam az çok belli olmaya başladı. Buna göre 1 yıllık enflasyon tahminini %65 olarak açıklayan Merkez Bankası 6 aylık enflasyon tahminini de açıklamış bulundu.

Son olarak Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammı ile birlikte 11.402 TL’ye yükselmişti. Buna göre Temmuz ayından bu yana beklenen enflasyonda az çok belli olmuş durumda. Enflasyon oranı son 6 ayda %38 olması bekleniyor. Bu hesaplamalara göre de asgari ücretin 15.734 TL olması gerekiyor.

Asgari ücret için kritik günler başlıyor

Asgari ücret için ortalama olarak baktığımızda %38’lik bir artış 15.734 TL’ye tekabül ediyor. Ancak olası bir şekilde %50 artış yapılırsa o zaman da asgari ücret 17.103 TL olacak. Bu durumda da milyonlarca kişi en düşük bu rakam üzerinden çalışma hayatını sürdürecek.

Refah payı ile birlikte %38 oranında bir artış değil en az %50 oranında bir artışın asgari ücrete yapılacağı yönünde. Bu durumda da 17 bin TL’yi asgari ücretin geçeceği hesap ediliyor. Bunun için son görüşmelerin Aralık ayında yapılarak Ocak ayı öncesinde asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800