Asgari ücret için hesaplar değişiyor! Masada artık o rakam var!

Asgari ücret zammı için gün sayan çalışanlar için artık karar günü çok yaklaştı. Aralık ayına yaklaşılması ile birlikte hükümetten gelecek olan açıklamalar takip edilecek.

Asgari ücret zammı için gün sayan çalışanlar için artık karar günü çok yaklaştı. Aralık ayına yaklaşılması ile birlikte hükümetten gelecek olan açıklamalar takip edilecek. Asgari Ücret Tespit komisyonunun da toplanmaya başlaması ile birlikte yavaş yavaş masadaki rakamlarda belli olacak. Ancak öyle ki bir rakam var ki beklentileri adeta alt üst edecek. İşte detaylar…

Temmuz ayında yapılan Asgari Ücret zammı ile birlikte 11.402 TL olan Asgari Ücret, brütte 13.414 TL oldu. Ocak ayına yaklaşırken ise masada birbirinden farklı senaryolar var. En gerçekçi senaryo ise enflasyon rakamlarına göre hesaplananlar olarak dikkat çekiyor. Buna göre özellikle ev kadınından BAĞ-KUR’lu ya kadar pek çok kişi için Asgari Ücret nihayet belli olmaya başlayacak.

Asgari ücret için hesaplar değişiyor! Masada artık o rakam var! resim: 0

Asgari Ücrette gözler Tespit Komisyonuna çevrildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kapsamında 15 kişi bir araya geliyor. 5 kişi işçileri temsilen masada yer alırken 5 kişide işveren temsilcisi olarak masada yer alıyor. 5 kişi de hükümeti temsil ediyor. Buna göre masada konuşulacak olan zam oranı 6 aylık enflasyon rakamı ile aynı olacak. Aralık ayında başlayacak olan görüşmelerde masada ilk olarak %38 zam olacak. Ancak bunu işçi temsilcilerinin kabul etmeyeceği, hükümetin ise ara bulucu rolüne gireceği öngörüleri yer alıyor.

Etiketler Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800