Asgari ücret açıklamasından sonra zincir marketlerde fiyat etiketleri değişiyor! TÜKONFED başkanı...

Asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından, Türkiye'deki 3 harfli market zincirlerinde fiyat etiketleri değişmeye başladı.

Güncelleme:

Asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından, Türkiye'deki 3 harfli market zincirlerinde fiyat etiketleri değişmeye başladı. Vatandaşlar bu durumu sosyal medya üzerinden eleştirirken Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, "Asgari ücret açıklanmadan zamlar yapılmaya başlandı. Geçmişte dolar arttı akaryakıt fiyatları yükseldi derlerdi. Şimdi mazeretleri ne? diyerek marketlerin fiyat politikalarını eleştirdi.

Asgari ücret açıklamasından sonra zincir marketlerde fiyat etiketleri değişiyor! TÜKONFED başkanı... resim: 0

Etiketlerde değişiklik açıklanan günün akşamında başladı

Ağaoğlu, asgari ücretin açıklanmasının hemen akabinde, 27-28-29 Aralık tarihlerinde birçok ürüne zam yapıldığını belirtti. Marketlerin çalışanlarına gönderdiği "etiket değiştirme mesaisi" mesajı da tartışmalara neden oldu.

Rekabet kurulu ve fiyat artışları

TÜKONFED Başkanı marketlerin pervasızca etiketleri değiştirdiğini, bu durumda Rekabet Kurulu'nun ceza uygulaması ve haksız fiyat artışı değerlendirme kurulu tarafından firmalara para cezası uygulanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki aylarda asgari ücret artışları nedeniyle yeniden zam yapılacağına dikkat çekerek fiyat değişikliklerinin şeffaf bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Piyasa lideri zincir marketler fiyatları artırdı

Ağaoğlu Piyasa lideri olan zincir marketler özellikle ucuz fiyatlarla bilinen 3 harfli marketler dün akşam maalesef fiyatları değiştirdiler. Sebep, asgari ücretin artması. Ancak bu artış vatandaşın cebine yansımadı. Önemli olan, bu durumun rekabet kuralları çerçevesinde denetlenmesi ve tüketicilere karşı şeffaf bir politika izlenmesidir. şeklinde konuştu.

Etiketler Asgari Ücret Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800