Arsa ve tarla satışları hız kazandı: İşte en çok talep gören yerler...

Konut satışlarında yaşanan durgunluktan sonra arsa ve tarla satışları hız kazandı. Peki, hangi bölgelerde arsa ve tarla satışları en çok tercih edildi?

Güncelleme:

Konut satışlarındaki düşüş, arsa ve tarla satışlarında artışa neden oldu. Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu artışın sebeplerini ve talep gören bölgeleri Milliyet'e açıkladı. Özelmacıklı'nın değerlendirmesine göre:

"2023 yılı gayrimenkul satışlarına bakıldığında, geçen yıla göre yaklaşık %14'lük bir düşüşle 2 milyon 949 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleşti. Ancak, tapu işlemleri sayısına odaklandığımızda, arsa ve arazi satışlarının geçen yıla göre daha da arttığını söyleyebiliriz.

Konut fiyatlarındaki artış nedeniyle insanlar, birikimlerini arsa ve arazilerde değerlendirmeye yöneldi. 2023 yılında arsa ve araziye olan ilgi belirgin bir şekilde arttı.

Deprem arsa ve arazi satışlarını etkiledi

Ayrıca, deprem durumu, insanlara alternatif bir alan sunarak arsa ve arazileri ön plana çıkardı. Pandemi sonrasında ülkemizin deprem yaşaması, bu konudaki farkındalığı artırdı. Bu nedenle, arsa ve arazi yatırımlarına olan ilginin arttığını söyleyebiliriz.

Öte yandan, kredi erişiminin zorlaşmasıyla birlikte insanlar, 'bir arsa alıp burada yaşamımızı sürdürebilir miyiz?' düşüncesiyle hareket etmeye başladı.

İstanbul'da hangi bölgeler öne çıkıyor?

İstanbul'a yakın olan Silivri bölgesi, 1,5 milyon bandında yoğun ilgi görüyor. Çatalca'nın kuzey bölgeleri ve Anadolu yakasındaki Şile, Ağva bölgeleri de tercih edilen yerler arasında.

Tekirdağ'a doğru gidildiğinde Saray, Kadıköy mahalleleri ile Güngörmez, Ergene gibi bölgeler dikkat çekiyor. Kırklareli'nde Lüleburgaz, Babaeski ise hareketli bölgeler arasında.

Çanakkale'de Lapseki, Gelibolu ve Biga yoğun ilgi görüyor. Ayvacık'ta da son dönemde yatırım ilgisi artmış durumda.

Bursa, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'de ise Mudanya, İnegöl, Karacabey gibi bölgeler tercih ediliyor. Bu bölgelerde fiyatlar, metrekare başına ve arazi türüne göre değişiklik gösteriyor. Ortalama olarak arsa fiyatları 2 bin TL seviyesinde, arazi fiyatları ise bin TL seviyelerinde bulunabiliyor."

Etiketler Yatırım arsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800