Araç sahipleri dikkat! Benzine zam geliyor

Dün duyurulan ve bugün gelmesi beklenen benzin zammı iptal olmuştu. Yarından itibaren geçerli olmak üzere benzine 95 kuruş zam geliyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Benzin fiyatlarına yönelik dün duyurulan ve daha sonra uluslararası borsalardaki fiyat düşüşleri nedeniyle iptal edilen zamın ardından, yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, bu gelişmeler sonrasında 1 Şubat 2024 Perşembe gününden itibaren benzin fiyatlarına 95 kuruşluk bir artışın gerçekleşeceği belirtildi.

Önceki duyurularda, benzin için önce 2 TL sonra 2,50 TL olarak belirlenen zamların iptal edilmesi, uluslararası borsalardaki fiyat düşüşlerine bağlanmıştı. Ancak, yeni açıklamaya göre bu düşüşlerin ardından 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren benzin fiyatlarına 95 kuruşluk bir zam yapılacağı bekleniyor.

Motorin ve LPG gruplarındaki fiyatlar üzerinde herhangi bir değişiklik beklentisi bulunmuyor. Bu gelişmelerle birlikte, yakıt fiyatlarıyla ilgili durumu takip eden tüketiciler, 1 Şubat'tan itibaren benzin fiyatlarında artışla karşılaşacaklar.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Etiketler akaryakıt Zam benzin
Yorumlar
Kalan Karakter 800