Araç fiyatları düşerken kasko ve poliçe fiyatlarında da görülmemiş indirimler geliyor!

2. el otomobil fiyatlarındaki bariz düşüş devam ederken bu durum bazı şeylerin de fiyatlarının düşmesini sağlıyor. Bunların başında ise kasko ve poliçeler geliyor.

Güncelleme:

2. el otomobil fiyatlarındaki bariz düşüş devam ederken bu durum bazı şeylerin de fiyatlarının düşmesini sağlıyor. Bunların başında ise kasko ve poliçeler geliyor. Sıfır otomobillerin yaygınlaşması ve erişimin kolaylaşması ile birlikte otomobil satıcıları bu araçları satmak için fiyat düşürmeye başladı. Tüketici de 2. El otomobil yerine sıfır otomobillere yöneliyor. Zaten bir süredir ikinci el fiyatları sıfırın üzerinde olduğundan dolayı artık fiyatların gerilemesi bekleniyordu.

Otomobil fiyatlarındaki hızlı düşüşün etkisi elbette bazı kalemleri de tetikliyor. Buna göre ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüşün rengi giderek değişiyor. %10 dolaylarında yaşanan düşüş bazı araçlarda %20 seviyelerini dahi bulmuş görünüyor. Otomobil fiyatlarındaki bu düşüşte kasko ve sigorta fiyatlarının da bir anda düşmesini sağladı.

Kasko ve sigortada %7’lil düşüş

Eylül ayı itibariyle baktığımızda kasko ve sigorta primlerinde ortalama %7’ye varan bir düşüş gerçekleşti. Buna göre Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklanan bu rakam ile birlikte kişiler daha uygun sigorta primlerine erişim sağlamaya hak kazandı. TSB verilerine göre en yüksek olarak kasko ve sigorta ödenen il İstanbul olurken onun peşinden Ankara sonra da İzmir geliyor.

Etiketler Sigorta kasko
Yorumlar
Kalan Karakter 800