Antalyalı çiftçi domates yerine onları dikti! Üstelik kilosunu tam 150 TL’den satıyor!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde serasında domates yetiştiren bir çiftçi ürünün getirisini az bularak değiştirmeye karar verdi. Olayda bundan sonra başladı...

Güncelleme:

Antalya’nın Kumluca ilçesinde serasında domates yetiştiren bir çiftçi ürünün getirisini az bularak değiştirmeye karar verdi. Bir anlık karar ile ürünü değiştirerek yerine mango dikmeye karar veren çiftçi 4 dönümlük alan üzerine diktiği mangolar ile üretime başladı. 300 yıl boyunca verim almayı bekleyen çiftçi fidanların 3 yaşına gelmesini bekliyor.

Mango ağaçlarının 3 yıl sonra meyve vereceğini söyleyen çiftçi, 1 ağaçtan 15 kilo meyve almayı bekliyor. Kilosunun 150 TL’den alıcı bulduğunu söyleyen Ertan Parçaoğlu, böylece yaptığı yatırımı kısa sürede geri çıkartacağına inanıyor.

Mango üreticiliğinde şok artış!

4 dönümlük arazi üzerine yatırım yapan Parçaoğlu, 4 dönüm araziye toplamda 300 tane fidan dikti. Mango ağaçlarının 3 yıl boyunca yetişmesini bekleyecek olan Parçaoğlu, işin sonunda her bir ağaçta 15 kilo meyve almayı bekliyor.

Antalyalı çiftçi domates yerine onları dikti! Üstelik kilosunu tam 150 TL’den satıyor! resim: 0

Mango fidanlarının tanesinin 500 – 1000 TL arasında değiştiğini söyleyen Parçaoğlu toplamda tarlasına 200 bin TL civarında bir yatırım yaptığını söyledi. Üstelik bu yatırımı 3 yıl sonra ilk hasadında çıkarmayı ve ardından da kara geçmeyi bekliyor. 10 – 150 yaşları arasında en verimli zamanı olan Mango 300 yıla kadar yaşayabiliyor.

Etiketler çiftçi
Yorumlar
Kalan Karakter 800